Väittely

Seuraa 
Liittynyt23.6.2012

Näin vuoden 2014 ensimmäisen päivän kunniaksi päätin kyhätä tällaisen väittely-kilpailun kasaan. Tai no, tarkalleen ottaen tällainenkin on ollut olemassa, mutta laitetaanpa hyvä idea uuteen kukkaan. Ja vanhat väittelythän löydät täältä:

http://www.akuankka.fi/keskustelu/22310/ketju/vaittely

 

Ensinnäkin et kirjoita viestin viestiä tänne ennen kuin olet lukenut aloitusviestini ja mieluiten kurkannut aiempaankin topiciin, jonka linkki tuossa toivottavasti yläpuolella on.

 

Perusidea on erittäin simppeli. Osallistujat jaetaan pareihin, jotka väittelevät tietystä aiheesta, joka nyt voi olla mitä tahansa politiikan ja maksalaatikon väliltä. Tämän jälkeen yritämme äänestää parista parempaa. Väittelyaika olisi hyvä sopia ja olla mukana sopimassa, jotta aika käy varmasti. Aikaa kullekkin parille on kolme päivää (jos tuntuu lyhyeltä voimme pidentää). Tämän jälkeen seuraava pari ja niin edelleen. Kun kaikki ovat väitelleet alkaa äänestys, jossa toivoisin, että kaikki mukana olijat äänestäisivät jokaisen parin kohdalla aina sitä parempaa. Kun vöittelette kantaanne, joka on alkuerässä annettu siten, että kannat ovat kyllä tai ei muistakaa perustella huolellisesti. Lisäksi, jos sanot vaikkapa Becelin margariinin ehkäisevän flunssaa olisi hyvä kertoa mistä kyseisen tutkimustuloksen löytää. Yrittäkää paljastaa vastustajanne heikkoudet ja puhua hänet pussiin. Lisäksi vakuuttavat argumentit öh.... vakuuttavat. Aiheet sitten vaikeutuvat ja niitä voikin ehdottaa ilmoittautumisen yhteydessä ja miksei muulloinkaan. Luulisin periaatteen olevan melko selvä ja jos joku juttu on epäselvää kysäise poies. Seuraavaksi säännöt.

 

Sääntö 1: Ilmoittaudu mukaan viestillä ja vähimmäisosallistujamäärä on 8, seuraava sopiva 16, sitten 24 jne. Toisin sanoen osallistujamäärän on oltava jaollinen kahdeksalla, jotta jokaisella olisi aina pari.

Sääntö 2: Asialliset kommentit eli ei:

-Loukkavaa sisältöä kuten ivaamista, rasistisia viitteitä jne.

-Voimasanoja

Sääntö 3: Pidä mielessä hyvä kieliasu ja muut yleiset foorumimme säännöt, niin kaikilla on mukavaa.

Sääntö 4: Lainaa vastaosapuolen viimeisin viesti kaikkine sisältöineen ja kirjoita oma väittösi lainauksen alapuolelle. Tämä helpottaa lukijaa päätöksessä kumpiko voittaa, koska koko asia on yhdessä viestissä luettavana.

Vakavista sääntörikkeistä diskataan

 

¡Toivottavasti viihdytte väitellessänne! ¡Muistakaa, jos on kysyttävää kysykää!

Tsupikki ;D :3

Sivut

Kommentit (24)

Lucar
Seuraa 
Liittynyt10.3.2012

Nautin tästä. Haluan mukaan mahdollisimman pian, jos ette saa kuuttatoista mukaan niin toivon olevani paikalla ensi kierroksella.

snʇıoɾɹıʞǝll∀

CubicGum
Seuraa 
Liittynyt23.6.2012

Eli nyt on kahdeksan henkeä kasassa. Ensimmäiset parit ovat

 

Lucar Nro. 1 ja Tuopp1 Aihe: Kerrostalo vai rivitalo. Lucar puolustaa kerrostaloa, Tuopp1 rivitaloa

~wulffi~ ja Taikkis1 Aihe: Televisio auki vai kiinni, wulffi on auki kannalla, taikkis kiinnipitää kiinnipitämisestä

Touhuaku6 ja Akunso aihe Omena vai Banaani Touhuaku kannattaa omenaa, akunso banaania

Turhamies15 ja Raha Reiska 01 Aihe: Hiihto vai Luistelu, turhamies puolustaa hiihtoa, Raha Reiska luistelua

 

Nyt saatte vielä keskiviikkoon asti miettiä aihettanne ja etsiä tietoa. Parit väittelevät tuossa järuestyksessä yksikerrallaan ja kolmen päivän ajan, jonka jälkeen seuraava pari väittelee. Äänestys kaikkien neljän parin jälkeen.

Tsupikki ;D :3

Tuoppi
Seuraa 
Liittynyt30.7.2013

Minkäslaisessa talossa Lucari haluaisi asua? Itse diggailen rivitaloa, mahtava paikka. Naapurit lähellä, oma piha, ja onhan niissä yleensä myös huoltoyhtiö.

"Kamalaa olla näin sivistymätön" -Aku Ankka

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat