Jääkiekon MM-kisat 2014

Seuraa 
Liittynyt17.10.2012

Tämä on yleinen keskustelu-topic tulevista lätkän MM-kisoista. Puhukaa mistä aiheesta vaan, tai voitte vaan veikkailla tuloksia.

 

Keitä tulee Suomen MM-joukkueeseen? Pokka, Jormakka, Sallinen?

Onko Suomella potentiaalia saavuttaa mitali tai jopa kulta?

Kuka voittaa kultaa?

 

Itse uskoisin, että Suomi voittaa, Ruotsi on toinen ja Kanada kolmonen, MM-kisoihin pääsevät ainakin Jormakka ja Pokka ja kyllä, Suomella on mahdollisuudet ja potentiaalit vaikka kultaan, jos maalivahtipeli toimii ja Suomi pelaa hyvällä yhteishengellä.

Viikon päästä Minskissä, onko kukaan menossa?

~Akunso, nopeampi kuin Alonso

Sivut

Kommentit (73)

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Luin sellaisia arvioita netistä, että Suomi olisi lähes valmis MM-suosikki.

En aivan pitäisi ennakkosuosikkina Suomea, mutta jotenkin uskon kuitenkin aivan rehellisesti Suomen mahdollisuuksiin. Kaikista harjoitus-ja EHT (Euro Hockey Tour) -turnausten otteluista Suomi on kuluvan kauden aikana voittanut lähes kaikki.

En usko, että kovin paljoa NHL-tähtiä nähdään MM-kilpailuisa tänä keväänä, kun oli Olympialaiset, joisa NHL-pelaajia oli paljon tietenkin mukana.

Suomen joukkueesta, tietääkseni Pekka Rinne ja Juuse Saros ovat Suomen maalivahteja MM-kilpailuisa, ymmärtääkseni Winnipeg Jetsin hyökkääjä Olli Jokinen tulee kisoihin.

Odotan kyllä mielenkiinnolla MM-kilpailuja.

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Akunso
Seuraa 
Liittynyt17.10.2012

Mikko Koskinen pelasi hyvin Venäjää vastaan, joten hänkin voisi tulla edustamaan Suomea Rinteen ja Saroksen kaveriksi. Kärpistä on luultavasti Aaltonen ja Kukkonen tulossa, sekä Ristolainen Buffalosta. 

Suomen lohkossa pelaa kovia sekä "helppoja" vastuksia:

USA, Venäjä, Sveitsi, Saksa, Kazakhstan, Latvia ja isäntämaa Valko-Venäjä. Uskoisin, että Suomi voittaa lohkon, koska USA ei ole MM-kisojen "huippumaita", vaikka he olympialaisissa pärjäsivätkin. Venäjän Suomi voittikin jo, vieläpä kun Suomelle on tulossa vielä tukku pelaajia. Olen kuullut, että Venäjä saisi Columbus Blue Jacketsin huippumolari Bobrovskyn. Huhuja tai ei Bobrovsky on NHL:n parhaimpia maalivahteja.

Tänään Suomi kohtaa Tsekin Ruotsin EHT-turnauksen viimeisenä vastuksena. Tsekki hävisi Venäjälle 6-0, niin toivotaan, että Suomikin voittaisi. ;)

~Akunso, nopeampi kuin Alonso

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Luin sellaisia arvioita netistä, että Suomi olisi lähes valmis MM-suosikki.

Ainahan Suomea hehkutetaan etukäteen ja revitään suuret otsikot, kuten nyt esimerkiksi taannoin iltapäivälehden etusivulla kerrottiin suureen ääneen kuinka Suomen Euroviisukappaletta palvotaan Saksassa. Harvoin sitä menestystä kuitenkaan tulee.. En nyt sano, etteikö Suomi voisi kiekkokultaa ottaakin, mutta juhlitaan sitä vasta sitten kun se plakkarissa on, pessimistihän ei tunnetusti pety.

Lainaus:
Uskoisin, että Suomi voittaa lohkon, koska USA ei ole MM-kisojen "huippumaita", vaikka he olympialaisissa pärjäsivätkin

Amerikkalaisillehan MM-kisat on mahdollisuus päästä tutustumaan kisakaupungin yöelämään, olympialaiset on se näytön paikka.

Mutta nyt Maikkarin ääreen ja seuraamaan ottelua. Ennusteeni on täpärä 2-1 Suomelle, erät Suomi 1-0, 0-1, 1-0 Tshekki.

Sohvis
Seuraa 
Liittynyt2.7.2009

Kyllähän niitä MM-kisoja innolla odottelee, vaikka monen mielestä kyseessä onkin ihan b-luokan turnaus, mikä ei tosin mikään ihme olekaan, kun maailman parhaat pelaaajat eivät esimerkiksi ole kaikki mukana.

Itse uskon, että Suomella on täydet mahdollisuudet MM-kultaan tänä vuonna. Valmistavat harjoitusottelut ovat sujuneet hyvin ja Suomi saa varmasti kasaan sellaisen joukkueen, että sillä kyetään taistelemaan maailmanmestaruudesta.
Kanada on voittanut kaksi edellistä olympiakultaa, mutta jäänyt kolmissa edellisissä MM-kisoissa viidenneksi ja edellisestä MM-kullastakin on ehtinyt kulua aikaa "jo" seitsemän vuotta. Jotenkin sitä kuvittelisi, että Kanadan kaltainen kiekkomaa saisi kisoihin kuin kisoihin kasaan sellaisen joukkueen, että sillä saavutettaisiin edes jonkinlaista menestystä. Totta on myös edellä mainittu, että eihän nämä MM-kisat rapakon takana juurikaan kiinnosta ja ne ovatkin heille vain syy tulla tutustumaan kisakaupungin yöelämään.
Odotan myös onko Venäjä oppinut mitään siitä, että pelkillä tähtipelaajilla ei menestystä saavuteta, mikäli nämä tähtipelaajat eivät osaa pelata joukkueena. Tästä on vaikka kuinka monta esimerkkiä, mutta tuntuu, että Venäjä toistaa jatkuvasti samoja virheitä. Suomella ei esimerkiksi aina välttämättä ole niitä kovimpia kavereita mukana, mutta kun hyvä joukkue on aina parempi kuin muutama valioluokan tähtiyksilö.
Entä Sveitsi sitten? Edellisten MM-kisojen sensaatiojoukkue, joka ylsi hopealle. Oliko Sveitsin edellisvuoden MM-joukkue pelkkä tähdenlento vai pystyykö käkikellomaa toistamaan viime vuoden tempun? Itse uskon ettei pysty.
Omat suosikkini (Suomen jälkeen tottakai) ovat Saksa ja Ranska. Jotenkin sitä sympatiseeraa tälläisiä pienempiä kiekkomaita. Viime vuosina on ollut ilo myös huomata ettei se ero ns. "suurempien" ja "pienempien" kiekkomaiden välillä ole enää niin suuri kuin joskus ennen. Toki muutamia poikkeuksia lukuunottamatta. Hyvä esimerkki on viime vuoden MM-kisoista joissa Ranska voitti Venäjän 2-1. Kuka olisi uskonut ennen ottelua? Ei luultavasti kukaan, ei välttämättä edes Ranska itse. Hyvänä päivänä voi käydä ihan miten tahansa.

Laitetaas sitten tämmöinen villi veikkaus kuinka tulevissa MM-kisoissa käy:

1.Suomi
2.Venäjä
3.Kanada
4.Ruotsi
5.Slovakia
6.Tsekki
7.Sveitsi
8.Saksa
9.USA
10.Ranska
11.Norja
12.Latvia
13.Tanska
14.Valko-Venäjä
15.Italia
16.Kazakstan

Eli Suomelle kultaa, joten torilla tavataan taas : ), rakas länsinaapuri jätetään tottakai ilman mitalia, USA floppaa ja Italia sekä Kazakstan jäävät joukon viimeisiksi. Saa nähdä kuinka käy.

 

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kappas, arvaukseni oli lähes täydellinen, ainoastaan Suomen toinen maali heitti hiukan kun syntyikin vasta maalikilpailussa. Mähän oon kuin mikäkin Noora Karma, sillä erotuksella etten huijannut.

Lainaus:
Itse uskon ettei pysty.

Itse toivon että pystyy, tunnen suunnatonta sympatiaa joukkuetta kohtaan. Ja luultavasti tuo MM-hopea ei ihan noteeramatta jäänyt Sveitsissä ja herättää ehkä jääkiekkoinnostusta.

Akunso
Seuraa 
Liittynyt17.10.2012

Ei voinut olla nauramatta, kun Tamin tuoli oli viallinen. :D

Nyt on EHT-turnaus ohi ja katse on kohti MM-kisoja. Suomi pelasi loistavasti ja voitti kaikki ottelunsa. Suomen koko turnauksen parhaimmat pelaajat mielestäni olivat Rinne, Keränen ja Jormakka. Keränen ja Jormakka pelasivat itsensä kisoihin huikeilla soolomaaleilla.

Westerlund ja muut valmentajat kuulemma päättävät joukkueen parin päivän sisällä, ehkä jo tänään.

~Akunso, nopeampi kuin Alonso

Väkivaltainen Siika
Seuraa 
Liittynyt29.4.2011

Nyt kyllä täytyy sanoa että Erkka kusas joukkueen pahasti. Teräväinen ja Keränen ulkona. Lajunen joukkueessa. Pokka olisi ollut paljon parempi vaihtoehto. Salomäki positiivinen yllätys.

Siika kävi täällä :3

Tuoppi
Seuraa 
Liittynyt30.7.2013

Kiinnostavat kisat tulossa. 24/7 kiekkokanava löytyy jo kolmantena vuonna peräkkäin. Sitten taas sitä iänikuista valittamista kisajoukkueesta:

Maalivahdit: Loistavat, niin kuin Suomella aina.

Puolustajat: Aika peruskauraa. Vaan mitäs Ville Lajunen tekee siellä? Ihan täydellinen floppi, Ilari Melart olisi ollut paljon parempi, sellasia kavereita Suomi tarvitsee.

Hyökkääjät: Salomäki oli sinne aika yllätys. Hyvä kausi AHL:ssä, joten mikäs siinä. Sallisen Tomin olis voinu jättää pois ja Michael Keräsen mukaan. Teräväisestä en oikeen tiedä, koska hänen kuuluu olla 1- tai 2-ketjussa, mutta kun on Jokista, Konnaa, Immosta, niin ei. Laidalla peli ei kulje, turha edes yrittää. Ehkä 14. hyökkääjä olisi ollut hyvä?

"Kamalaa olla näin sivistymätön" -Aku Ankka

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Lainaus:
Kiinnostavat kisat tulossa. 24/7 kiekkokanava löytyy jo kolmantena vuonna peräkkäin

Just tän takia MTV:lle ei olisi koskaan pitänyt antaa MM-kisojen televisiointioikeuksia, kun pelit viedään maksukanaville ja Maikkarin puolella - miettikää - ottelun keskellä on mainoskatkoja. Samat mainokset tulee joka kerta. KYLLÄ MUUTEN V*TUTTAA!

Ylevero kaikessa kaameudessaan on paljon katsojaystävällisempi rahoituskeino kuin maksu-tv-kortti... Jota en tasan aio hankkia, ja kenenkään muunkaan ei pitäisi, koska silloin se ei olisi kannattavaa ja SE OLISI NIILLE IHAN OIKEIN!

Kiitos.

McDuck-fani
Seuraa 
Liittynyt26.10.2008

Ja itse olen sitä mieltä, että kun kisat pelataan joka vuosi, mestaruuden arvo laskee silmissäni. Kannattaisi kokeilla jääkiekossakin sitä mallia, mikä hiihdossa ja yleisurheilussa on. Eli jos kisat olisivat harvemmin, kuten joka toinen vuosi, olisi niillä mielestäni enemmän arvoa.

-4206-

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat