Sarjakuva piirtäjän varusteet

Seuraa 
Liittynyt16.3.2011

Eli mitä tarvii kun haluu tehä sarjakuvan? Niinku milleen se siirretään tietokoneell,et pystyy sit tekee ne värit ja puhe kupla tekstit?

Kommentit (4)

Koira55
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

En tiedä asiasta niin paljoa, mutta sen tiiän, että ainakin eka piirrettään se käsin (ainakin olen näin käsittänyt) ja sitten vois kuvitella, että se skannattaan tai jotain ja se sitten siistitään ja käsitellään jollain ohjelmalla, ja varmaan saattaa tarvita piirto levyn.

Muutan, en ehdi tänne paljoa

Lubu7
Seuraa 
Liittynyt26.10.2011

Tässä muutamia vinkkejä:

1.  Kannattaa hankkia hyvät työvälineet. Muutama lyijykynä, laadukas kumi, piirrustuspöytä (Piirrustuspöytä on hyödyllinen, mutta ei suinkaan pakollinen. Riittää kun piirrät tasaisella pinnalla), puuvärevä/tusseja (Voit lisätä värit myös kuvankäsittelyohelmalla.) ja teroittimen. Tarvitset myös valkoista paperia a4 on sopiva koko.

2.Kannattaa harjoitella ankkojen piirtämistä ennen varsinaisen sarjakuvan tekemistä, erityisesti nokkia, räpylöitä ja ilmeitä. 

3. Puhekuplia on paljon erilaisia kirjoita google kuvahakuun "speak bubble" niin löydät erilaisia puhekuplia, voit ottaa mallia myös aku ankasta tai muista sarjakuvista.

4. Vahvista piirtämäsi kuvat hyvin ohutkärkisellä tussilla 0,1 on hyvä koko. Niitä saa ainakin suomalaisesta kirjakaupasta.

5. Kun sarjakuva on valmiina mustavalkoisena voit scannata sen tietokoneelle skannerilla.

6. Lataa kuvankäsittelyohjelma nimeltä gimp. Se on ilmainen ja varmasti turvallinen. Voit ladata sen Täältä. Jos tarvitset opastusta gimpin käytössä mene youtubeen ja hae "kuinka käyttää gimp"

7. Kun väritystyö ja puhekuplien tekstit ovat valmiita voit halutessasi tulostaa sarjakuvan.

8. Sarjakuvasi on valmis!

 Jos tarvitset apua tai et tajunnut jotain kohtaa voit kysyä. Toivottavasti noista oli jotain hyötyä 

 

Joona MacAnkka
Seuraa 
Liittynyt29.7.2014

Varmaan samaa kun mullakin. Esim. A3- ja A4-vihko, värikyniä, tusseja, pehmeitä lyijykyniä, hyvä kumi,  jms... Ite piirrän kans Aku Ankkaa... Ilmeitä ja vartaloa treenaan. Kannattaa kattoa Aku Ankan youtubesta esim. Kuinka piirtää Aku Ankka. Siellä on Kari Korhoselta hyviä vinkkejä. Mun tietääkseni lehtiin piirretään jollekkin A4 paperiin 1 ruutu ja lopuksi sitten julkaistaan tietyn kokoisena? Mutta tee miten tykkäät.

Olen puhunut.
~Joona MacAnkka~

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat