Esitelmä-topic

Seuraa 
Liittynyt5.6.2011

Anteeks väärä osio!

Tänne saa postata omia esitelmiään jos haluaa jakaa niitä muille.

Tässä on mun esitelmä:

                                     Teemu Selänne
Teemu Ilmari Selänne eli ''Finnish Flash'' tai ''Eightball'' MM-mitalisti ja Stanley Cup-voittaja. Hänet on koulutettu lastentarhanopettajaksi. Hänen NHL-joukkueensa ensimmäisestä viimeiseen olivat Winnipeg Jets, Mighty Ducks of Anaheim (nykyinen Anaheim Ducks), San Jose Sharks, Colorado Avalanche, Anaheim Ducks (entinen Mighty Ducks of Anaheim)

.
                                            Perhe
Teemun perheeseen kuuluu äiti Liisa, isä Seppo/Ilmari (Seppo on biologinen isä, mutta Teemu on kasvanut Ilmarin kanssa), vaimo Sirpa, veljet Panu ja Paavo, pojat Eemil, Eetu ja Leevi ja tytär Veera.

                                                  Ralli
Teemu Selänne on myös ajanut rallia nimellä Teukka Salama. Hänen kartturinsa oli Pekka Huolmann. Selänne on ajanut kolarin Kalervo Kummolan eli Suomen jääkiekkoliiton johtajan kanssa ralliharjoituksissa.

                                                  Ura
Teemu on saanut NHL-uransa aikana 684 maalia ja 773 syöttöpistettä eli kokonaista 1457 tehopistettä. Hän on siis kaikkien aikojen toiseksi tehokkain eurooppalainen jääkiekkolija heti valkovenäläisen Jaromir Jagrin jälkeen. Hän on pelannut 1451 runkosarjaottelua ja aloittanut uransa Helsingin Jokereissa vuonna 1990. NHL-ura alkoi vuonna 1993 kun Winnipeg varasi hänet NHL Draft-tilaisuudessa eli nuorien pelaajien varaustilaisuudessa. Selänne on päättänyt ettei hän jatka NHL-liigassa pelaamista. Hän suunnittelee Jokereihin palaamista.

                                           Arvokisamitalit
Selänne on voittanut arvokisoissa nämä pronssimitalit: vuosien 1998, 2010, 2014 olympialaiset Naganossa, Vancouverissa ja Sotshissa, vuoden 2008 MM-kisat Halifaxissa ja vuoden 1991 Helsingin EM-kilpailuissa. Hän voittanut myös nämä hopeamitalit: Torinon vuoden 2006 olympialaiset, vuoden 1999 MM-kisat Oslossa ja vuoden 2004 maailmancup. Selänne ei ole voittanut kultamitalia.

ent. Wedi

Kommentit (2)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat