Lataamo

Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Päätin tehdä uuden ketjun Aku Ankka Lataamoa varten, koska ensimmäisessä lähinnä vain pohdiskeltiin minkälainen Lataamosta tulisi ja miten sitä pääsee testaamaan. Mutta nyt Lataamon julkaisemisesta on kulunut jo vähän yli vuosi ja sarjistarjonta on muutenkin parantunut. Alapuolella on lueteltuna mitä kaikkea Lataamosta löytyy ja samalla mainitsen myös joitakin keskustelunaiheita.

1. Yli 100 000 sivua helposti löydettävää luettavaa

Lataamosta löytyy todellakin kaikki Aku Ankka-lehden tarinat vuodesta 1951 nykypäivään saakka. Jos haluaa lukea jotain tietynlaista tarinoita, tietyn piirtäjän tarinoita tai vaikkapa tietyn hahmon tähdittämiä tarinoita, on tarinoiden etsiminen helppoa! Kaikki teemat on laitettu omiin kansioihinsa arkipäivän puuhista aina fantasiaan ja aikamatkailuunkin. Myös kaikki piirtäjät ja hahmotkin ovat omissa osioissaan. Pikku-Aku-tuotantoa pääsee selailemaan vaivatta, samoin7n vaikiapa Don Rosan sarjistuotantoa. Jopa lehdet löytyvät erikseen lehtiarkistosta.

2. Toimitus suosittelee

Joka kuukausi Toimitus nostaa kunkin osion pinnalle jotain luettavaa. Jos on kyse vaikkapa Hahmot-osios4a, voi Toimitus nostaa heti Hahmot-osion etusivulla vaikkapa Hannu Hanhen. Samalla tarjoillaan muutama aiheeseen liittyvä tärppi. Joka viikko vaihtuu myös varsinaiset viikon lehteen liittyvät Lataamo-tarinatärpit. Toimitus nostaa etusivulle siis joka viikko jotenkin uusimpaan Akkariin liittyviä tarinoita kaksi kappaletta. Mitä muuten pidätte kyseisestä tavasta, että Akkarille tarjoillaan vielä jatkot digitaalisessa muodossa? Uusimman Akkarinkin voi muuten lukea Lataamosta jo ilmestymispäivänä, eli keskiviikkoisin!

3. Vain Lataamossa julkaistavaa ekstraa

Aku Ankka Lataamoon on alkanut putkahdella ihan alkukesästä lähtien Akkarissa julkaisemattomia tarinoita, vanhoja klassikoita ja L-lehtiäkin. Esimerkkeinä jokin aikaa sitten putkahtaneet Ankat Alpeilla-sarja ja aivan uuta animaatioon pohjautuvaa sarjakuvaa. Myös  vanhoja klassikkoja on nosteltu pinnalle, kuten Aku Ankka Karuselli-lehtisiä ja upo-uusia Lataamo-lehtiä, jotka sisältävät jo ennenkin Suomessa nähtyjä sarjoja, mutta myös vain Lataamossa julkaistavaa sarjismateriaalia. Voitte muuten vaikkapa arvostella Lataamo-lehtisiä täällä, kun niillle ei ole omaa ketjuaan. Tiesittekö muuten, että Aku Ankan virallinen 80v-juhlasarja julkaistiinkin vain Lataamossa, eikä sitä siis ole luettavana missään muualla.

Lataamoa voi kokeilla kuukauden ilmaiseksi, ja Aku Ankan tilaajalle Lataamo maksaa vähemmän! Tämän kaiken kukkuraksi tarinoita voi vieläpä arvostella Lataamossa. Joko antamalla tähtiä, tai ihan vain kirjoittamalla oma arvostelu tarinasta. Voit tietenkin arvostella tarinoita myös täällä.

Huomenna laitan ilmaan vielä 10 kysymystä Lataamoon liittyen, joihin voitte sitten vastata.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Kommentit (8)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

1. Mitä mieltä olet Lataamosta? Onko hyvä, että Aku Ankka menee kehityksen mukana, vai olisiko parempi eettä tarinatluettaisiin edelleen vain lehdestä, niin  kuin ennenkin?

2. Tilaatko Lataamoa, ja perustele vastauksesi?

3. Mitä mieltä olet siitä, että monet sellaiset tarinat, jotka muissa maissa juliaistaan lehdessä, julkaistaankin täällä Suomessa vain Lataamossa?

4. Mitä mieltä olet digitaalisista Lataamo-lehdistä?

5. Onko haku sinusta helppoa, vai pitäisikö sen helpottamiseksi tehdä vielä jotakin?

6. Onko Lataamossa mielestäsi liian vähän mmateriaalia, vai kenties liikaakin? Pitäisikö Taskarinkin tarinat esimerkiksi löytyä Lataamosta?

7. Lataamo-lehtien lisäksi Lataamossa julkaistaan aina Akkarin nettijatkot. Onko tämä hyvä vai huono juttu? Entä onko nettijatkojen mainostaminen lehti-Akiarissa kovinkaan hyväidea?

8. Mikä Lataamossa on parhainta?

9. Mikä Lataamossa on huonointa?

10. Miten parantelisit Lataamoa, jos saisit itse siihen vaikuttaa?

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Ruutitynnyri
Seuraa 
Liittynyt12.11.2012

1. Ihan hyvältähän se vaikuttaa. Onhan se hyvä että menee kehityksen mukana, mutta itse luen mielummin paperisia akkareita.

2. En tilaa. Haluasin tilata, mutta pelkään että koulu jäisi siinä tarinoiden selaamisen lomassa huomiotta. Kerran viikossa kotiin tuleva lehti ei häiritse koulunkäyntiä.

3. Ei sillä niin väliä. Pidän enemmän vanhoista tarinoista kuin uusista.

4. En tarvitse, kun paperinen akkari tulee jo kotiin.

5. -

6. Aika kattavaltahan tuo näyttää.

7. -

8. Ei tarvitsisi lähteä kirjakauppaan lukeakseen kaikki Barksin tarinat.

9. Lataamoa ei pysty kokeilemaan ilmaiseksi ilman että tilaa sitä.

10. Jos pystyisi kokeilemaan kuukauden ilmaiseksi ilman että tilaamaan.

Skippasin kohdat joihin en osannut vastata.

Ruutitynnyri - Kaikki okei!

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Mutta tietääksenihän se kuukauden ilmainen kokeilu onkin täysin maisuton, koska tilauksen voi katkaista maisuttoman kuukauden jälkeen. Sillä tavalla saadaan muut kiinnostumaan Lataamosta ja tilaamaan sitä.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Ruutitynnyri
Seuraa 
Liittynyt12.11.2012
D10

Mutta tietääksenihän se kuukauden ilmainen kokeilu onkin täysin maisuton, koska tilauksen voi katkaista maisuttoman kuukauden jälkeen. 

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta tuo kuukauden kokeilu kannattaa varmaan aloittaa silloin kun ei ole koulua. Ehkä joululomalla sitten. 

Ruutitynnyri - Kaikki okei!

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010
RUPPUANKKA
D10

Mutta tietääksenihän se kuukauden ilmainen kokeilu onkin täysin maisuton, koska tilauksen voi katkaista maisuttoman kuukauden jälkeen. 

Kuulostaa mielenkiintoiselta, mutta tuo kuukauden kokeilu kannattaa varmaan aloittaa silloin kun ei ole koulua. Ehkä joululomalla sitten. 

Totta. Syyslomakin kestää vain korkeintaan 9 päivää, joten silloinkaan ei kerkiäisi Lataamosta kunnola nauttia. Ja joulun allahan Lataamoon varmaan nostetaan esille kaikenlaisia joulusarjisherkkuja. Ainakin luulisin näin, kun joulua juhlitaan paperi-Akkarissakin varsin näkyvästi. 51 on yleensä joulunumero ja joulukalenterikin tulee aina numeron 48 välissä.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

SalainenAgentti
Seuraa 
Liittynyt20.9.2014

Mielenkiintoista...

Juu kyllähän tuo lataamo on tod hyvä! Itse olen käyttänyt sitä siitä asti kun se on ollut ja olen yllättynyt positiivisesti! Muutenkin hieno topic! Tykkään.

 

Lataamosta vielä että en keksi enään mitään sanottavaa :(

Arvon moderaattorit! Olen saanut bannit (tuntemattomasta syystä). Epäilen sen johtuvan tupla nikistä ( toisesta käyttäjästä!). Jos tämä johtuu siitä pyydän että anatisitte kirjoitus oikeudet takaisin. Muuten katson asiakseni tehdä uuden nimimerkin. Minusta on epäreilua että saan bannit koska tein toisen käyttäjän.

Jos taas sain bannit sen takia että jotenkin luulette minun olevan trolli? Spämmäri? Joku muu haluan vain kertoa että olen ihan asiallinen käyttäjä. Voitteko siis poistaa joko pois pakkoruotsin bannit tai tämän käyttäjän bannit.

Jos poistatte lupaan aina käyttäytyä kiltisti ja olla asiallinen.

Kiittäen: AgeMage

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Nythän Lataamoon on tullut Taskareitakin, joten Lataamon sivumäärät mullistuvat! 

Itseäni hieman harmittaa, kun kaikki todella hyviltä vaikuttavat tarinat julkaistaan Lataamossa, eikä Akkarissa. Akun 80v.-juhlatarinakin julkaistiin Lataamossa, eikä paperi-Akkarissa! Parhaiden tarinoiden julkaisu Lataamossa johtaa siihen, että Akkariin tungetaan vain jotain täysin turhia ja nopeasti hutaistuja täytesarjoja ja muuta säälittävää. Onneksi huhuttu Star Wars-sarja alkaa heti ensivuoden alussa, eikä missään Lataamossa, vaan ihan paperi-Akkarissa!

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Zuissii
Seuraa 
Liittynyt4.4.2014

 

1. Mitä mieltä olet Lataamosta? Onko hyvä, että Aku Ankka menee kehityksen mukana, vai olisiko parempi eettä tarinatluettaisiin edelleen vain lehdestä, niin  kuin ennenkin? : Onhan se ihan ookoo, mutta pidän enemmän lehdistä ja taskareista.

2. Tilaatko Lataamoa, ja perustele vastauksesi? : En itse, vaan kummini, joka lukee myös.

3. Mitä mieltä olet siitä, että monet sellaiset tarinat, jotka muissa maissa julkaistaan lehdessä, aistaankin täällä Suomessa vain Lataamossa? : Ne on vaan muutama tarina. Ei se haittaa.

4. Mitä mieltä olet digitaalisista Lataamo-lehdistä? : Se on tosi vaikea lukea koneelta. Miten sen saisi zoomattua?

5. Onko haku sinusta helppoa, vai pitäisikö sen helpottamiseksi tehdä vielä jotakin? : On se jo tarpeeksi helppoa.

6. Onko Lataamossa mielestäsi liian vähän materiaalia, vai kenties liikaakin? Pitäisikö Taskarinkin tarinat esimerkiksi löytyä Lataamosta? : Tää on vanha kysely, ja ne taskari-tarinat lataamosta jo löytyy osin.

7. Lataamo-lehtien lisäksi Lataamossa julkaistaan aina Akkarin nettijatkot. Onko tämä hyvä vai huono juttu? Entä onko nettijatkojen mainostaminen lehti-Akussa kovinkaan hyvä idea? : Ei sillä ole mitään väliä.

8. Mikä Lataamossa on parhainta? : Hyvät tarinat löytyy.

9. Mikä Lataamossa on huonointa? : Jonain vuonna lehden teko loppuu lataamon takia, kun se on turha ja vanhanaikainen.

10. Miten parantelisit Lataamoa, jos saisit itse siihen vaikuttaa? : en keksi nyt heti mitään.

Poistin kirjoitusvirheitä.

Zuissi tässä Moi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat