2014/40

Seuraa 
Liittynyt26.10.2011

Kansi: Mukavaa että Pepi-kansiakin julkaistaan aina välillä. Tänä vuonna julkaistiin muistaakseni kerran aikaisemminkin Pepi-kansi. Michael Nadorp on muutenkin mainio kansien piirtäjä. 8+

Aku Ankka - Vesihiisi sihisi säiliössä

Aavistelin pahaa kun näin että käsikirjoittajana on Janet Gilbert, mutta yhtäkkiä huomasin että juoni vaikuttaakin ihan mukiinmenevältä. Siitä huolimatta tarinassa ei tapahtunut paljoa muuta kuin gargoilien kanssa lentämistä. Eli toteutus oli aika huono. Pirroksista tulee plussaa, koska olen nykyisin alkanut pitämään Rotan piirroksista. Esim Ruutu 1 oli todella hieno. Tästä olisi saanut helposti pitemmän ja mielenkiintoisemman tarinan. Olen nähnyt tämän aiemminkin Ruotsin Kalle Ankassa. Ei mikään kauhean hyvä avaustarina. 

Mikki Hiiri - Ja velhon kosto 

Jälleen Mikkiä! Tuleekohan seuraavaankin lehteen Mikkitarina? Tässähän olivat mukana myös Hessu, Minni, Polle ja Heluna. Vain Mortti ja Vertti puuttuivat joukosta. Tämä olikin vähän mielenkiintoisempi tarina, joka on hauskaa vaihtelua. Jos Beekman onkin ihan kohtalainen Mikkikäsikirjoittaja. Mikki hypnotisoituu jonkun patsaan avulla, lopulta Hessu löytää patsaan takaa  aarteen. Tämä oli myös hyvää vaihtelua että Hessu sai vaihteeksi olla sankari. Tykkään tarinoista jotka tapahtuvat yöllä tai muuten vaan pimeässä paikassa. Tässä oltiin siellä pimeissä linnan raunioissa. Feriolin piirrokset sopivat hyvin tähän tarinaan.Loplta Mikkikin vapautui hypnoosista. 8

Pelle Peloton - Suuri Pompautus

Arvostelen tämän tarinan, vaikka se kuuluikin paahtoleipäliitteeeseen. Barksin kolmesivuinen hupailu, mahtavaa! Tämä on yksi harvoista Barkin tarinoista joita en ole lukenut ennen. Hauska käsikirjoitus, kuten Barksilla yleensä, sekä ilmeet ja asennot ovat aina hyviä Barksin tarinoissa. Myös nuo keltaiset linnt olivat hauska lisä. Ja Pelle on myös yksi lempihahmoistani, joten myös siitä plusaa. Ei ollut Barksin parhaimmistoa, mutta päihittää nykytarinat mennen tullen. 9+

Aku Ankka - Vannaviikko

Nämä Al taliaferron Ja Bob Karpin stripit ovat kyllä todella hyviä. Pidin etenkin tiistain ja torstain tarinoista. Sunnuntain tarinassa Tupu, Hupu ja Lupu olivat todellahauskan näköisiä. Näitä saisi olla useamminkin kuin kerran pari vuodessa. Pakko antaa 10

Pepi - Koiranilma   Pepi - Tahaton sopu

Arvostelen molemmat tähän, koska olisi älytöntä tehdä kaksi noin yhden lauseen arvostelua. Molemmat tarinat olivat aika samantyyppisiä, kuten yleensäkkin Bill Bergin Pepitarinat ovat. Oli hauskaa vaihtelua että yhtäkkiä keskellä lehteä on yksisivuinen. Ja on myös hauskaa, että akkarissa julkaistaan välillä harvinaisempienkien hahmojen tarinoita, kuten Pepi ja Hiawatha. Molempien tarinoiden yhteisarvosana on 8-

Karhukopla - Peliä!

Tykkään tällaisita suht lyhyistä karhukoplatarinoist, joissa Roopea ei välttämättä edes tarvitse. Tässäkin tarinassa oli yö, siitä plussaa. Pelivaraston ansat olivat hyvin keksittyjä, ja juonikinn oli hauska. Stefan Petrucha ei ollut minulle kauhean tuttu nimi. Yhtä asiaa ihmettelen, miten karhukoplalainen pystyi syömään pizzaa jos niissä oli unikaasua? Andrea Ferrasiksen piirrokset olivat oikein hyvät ja sopivat tähän mainiosti. 8+

Pahoittelut taas että arvostelu tuli näin myöhään. Kokonaisarvosanaksi annan tälle lehdellä 9. Plussaa toi myös paahtoleipäliite.

Kommentit (2)

Lubu7
Seuraa 
Liittynyt26.10.2011

Tämä olikin tämän kuukauden eka lehti joten pistän tänne viime kuukauden parhaat, tarinat, parhaan kannen, huonoimman tarinan sekä muutaman sanasen kuukaudesta kokonaisuudessaan.

Top 3 kuukauden tarinat:

1. Aku ankka - Kamalaa kasvioppia 10- (Carl Barks)

2. Aku Ankka - Hanat auki 9 (Knut Nærum & Arild Midthun)

3. Aku Ankka - Beowulf ankka, hirviöiden kauhu osa 2  9 (Henning Kure & Marco Rota)

Kuukauden paras kansi: Numero 37 (Michel Nadorp)

Kuukauden huonoin tarina: Aku Ankka - Pienen mökin laittajat 7½ (Jens Hansegård & Andrea Ferrasis)

Yhteenveto: Kerrassaan hyvä kuukausi!  Kuten näette, niin yksikään tarina ei alittanut seiskaa. Viimeiseksi jäi Pienen mökin laittajat, joka oli kuukauden ensimmäinen tarina, vaikka ei se mielestäni ollut edes huono. Huomattavasti paljon parempi kuukausi, kuin viimekuukausi. Toivottavasti hyvän kuukauden jälkeen ei tule huonoa kuukautta, vaikka hyvin näytti starttaavan.

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Aku Ankka: Vesihiisi sihisi säiliössä
Onpa kumma, minäkin olen nähnyt tämän jo Ruotsin Kalle Ankassa! Olikohan se nyt numerossa 42/2013? Tämä on Janet Gilbertin keskitasoa parempaa tuotantoa. Marco Rotan piirrokset tietenkin pelastavat tarinaa surkealta kohtalolta jonkin verran. Käsikirjoituksesta tulee 8-, koska taas suurin osa tarinasta kulutettiin johonkin yhteen tapahtumaan, eikä paljon muuta tapahtunut. Aluksi tarina vaikutti hyvältä, mutta sitten palattiinkin tavalliseen Janet Gilbert-laatuun. Loppu onneksi oli myös hyvä. Siitähän kaikki alkoikin, ettei Roope suostunut maksamaan säiliön tyhjentämisestä vedestä. Ja siihen myös loppui, tarkemmin sanottuna Roopen hölmistyneeseen ilmeeseen. Piirroksista puolinumeroa lisää.
Arvosana: 8+

Mikki Hiiri ja velhon kosto
Nimi kuulostaa ainakin aika mielenkiintoiselta. Ja heti otsikon jälkeen koittikin positiivinen yllätys: Mukana oli koko konkkaronkka: Mikki, Hessu, Minni, Polle sekä Heluna! Ja he olivat menossa leirintäalueelle. Yhtäkkiä Mikille kävi jotain mystistä, ja sitä selvittämään lähtikin Hessu, Polle, Minni ja Heluna. Etsivän roolissa ei siis ollutkaan Mikki, vaan hän oli tarinan uhri. Hyvä idea! Ja perun aiemmat puheeni, eli Feriolin aikakausi ei olekaan mennyt vielä ohi! Tämä oli hyvä todiste siitä, vaikka alussa olikin H-koodi, joka tarkoittaa että tarina on tehty hollantilaiselle kustantamolle. Yleensä Ferioli tekee töitä tanskalaiselle Egmontille. Mutta tämä oli mahtava tarina!
Arvosana: 9½

Aku Ankka: Vannaviikko
Niin kuin olen aina sanonut, nämä Taliferron lyhyet stripit ovat aina hyviä. Tämä taisikin olla vähän vanhempaa Taliaferroa. Ankanpojatkin näyttivät niin "alkeellisilta".
Arvosana: 9

Karhukopla: Peliä!
Viimeksi kun Akkarissa julkaistiin Stefan Petruchan tarina, se oli Vicarin piirtämä Roope-jatkis. Se oli ehdottomasti vuoden parhaimpia tarinoita, mutta tämä ei kuitenkaan niin ylös pääse. Karhukopla-tarinat eivät koskaan pääse niin ylös. Itse asiassa ne ovat keskitasoa hieman huonompia. Yleensä. Tämäkin kuului siihen "yleensä"-lajiin. Idea vaikutti kiinnostavalta, mutta ei tarinasta niin hieno tullutkaan. Ferrariksen piirrokset onneksi ovat hyviä. Ja minuakin ihmetti, miten yksi Karhukoplalaisista pystyi syömään unikaasuisen pizzan.
Arvosana: 8½

Kokonaisarvosana Akkarille 40/2014: 9-Onneksi lehteen mahtui myös hieno Mikki-tarina, ettei lehti ollut keskitasoa huonompi.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat