Kustantamot

Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Kustantamot ovat tärkeä osa Ankka-tarinan syntyä. Suurin osa Suomen tarinoista on tullut tänne tanskalaisen Egmont-kustantamon kautta. Jotkin taas ovat tulleet Hollannin kustantamon kautta. Mau ja Bas Heymans esim. tekevät töitä Hollannin kustantamolle.

Mistä sitten tietää, onko jokin tarina tanskalainen, hollantilainen vai jokin muu? Koodista! Se näkyy aina pienessä laatikossa tarinan aloitusruudussa yleensä vasemmassa alareunassa. D on Tanskan tunnus ja H Hollannin tunnus.

Keskustelua siis kustantamoista. Mikä on parhain, miksi jne... Voitte myös kysyä vaikka mitä kustantamoihin liittyvää, koska monet eivät ole aiheeseen perehtyneet.

Byron Erickson on muuten Egmontin päätoimittaja.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Kommentit (3)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Sen D tai H-koodin jälkeen näkyy yleensä myös vuosiluku sekä jokin numerosarja. Itse en oikein tiedä, mitä ne tarkoittavat, mutta luulisin että vuosiluku on se, jolloin tarina on tehty ja numerosarja varmaankin kertoo sen, monesko tarina se on kyseisenä vuonna. Kuitenkaan piirtäjä ei ole sitä tehnyt, koska ei voi tietää monesko tarina se on sinä vuonna. Lienee siis kustantamon lisäys se koodi, kun luulisi heillä olevan hajua noista sarjan järjestysluvuista ja mistä lie koodeista.

Rosa muuten teki aikoinaan töitä Hollannin kustantamolle.

Ja muuten, jos koodissa näkyy sellainenkin erikoisuus kuin D/D, se tarkoittaa että jollekin toiselle kustantamolle töitä tekevä tyyppi on tehnyt poikkeuksellisesti töitä Egmontille. Kuten Akkarissa 24/2014, jossa Aku ja pojat lähtivät eväsretkelle. Siinä käsikirjoittaja teki töitä Egmontille ja piirtäjä Hollannin... Ööh... Mikä se Hollannin kustantamon nimi nyt olikaan.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Nuorimmille käyttäjille vielä tiedoksi: Kustantamo on se paikka, jonne ankantekijät lähettävät sarjansa saatuaan sen valmiiksi. Siellä sarja tarkistetaan ja joko hyväksytään tai hylätään.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat