U.J.A Udet Jutut Akuankka.fi´:ssä

Seuraa 
Liittynyt4.4.2014

Juu. tiiän UKK:n, mutta siellä ei nykyään vastata mihinkään.

Tässä on koko UKK ja uudet asiat.

- Mitä minun tulee muistaa kirjoittaessani foorumille?
Muista lukea netiketti http://www.akuankka.fi/sivut/netiketti ja keskusteluohjeet http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot ennen kuin kirjoitat foorumille ensimmäistä kertaa. Sinun tulee noudattaa keskusteluissasi niiden sääntöjä.

- Mistä löydän säännöt/netiketin?
Painaessasi sivun yläreunassa olevaa Keskustelu-painiketta siirryt foorumin etusivulle, josta löydät linkit keskusteluohjeisiin. Netiketin löydät sivun alaosassa olevasta linkkirivistä. Näihin molempiin pääset myös alla olevista linkeistä.
http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot
http://www.akuankka.fi/sivut/netiketti

- Keitä ovat käyttäjämoderaattorit?
Käyttäjämoderaattorit ovat ylläpidon valitsemia käyttäjiä, jotka ovat saaneet moderaattorin oikeudet. Käyttäjämoderaattoriksi ei voi itse hakea.

- Mitä he tekevät?
Käyttäjämoderaattorit valvovat keskustelufoorumia ja heidän tehtävänään on yhdessä ylläpidon kanssa huolehtia keskustelun pysymisestä asiallisena. He pystyvät poistamaan asiattomia viestejä, lukottamaan viestiketjuja ja laittamaan huonosti käyttäytyviä keskustelijoita jäähylle.

- Toinen käyttäjä loukkaa minua. Mitä teen?
Mikäli koet tulleesi loukatuksi, ilmoita sinua loukanneesta käyttäjästä ylläpidolle viestin yläpuolella olevasta "ilmoita asiaton viesti" -linkistä. Älä missään nimessä lähde haastamaan riitaa sinua loukanneen kanssa.

- Löysin asiattoman viestin/topicin. Mitä teen?
Ilmoita siitä viestissä tai topicin aloitusviestissä olevasta "ilmoita asiaton viesti" -linkistä, jolloin moderaattorit poistavat sen, jos se on heidän mielestään aiheellista. Muistathan myös perustella miksi kyseinen viesti/topic on mielestäsi poistettava.

- Miten voin kirjoittaa viestin?
Kirjoittamalla topicin viestikenttään

- Viestini tuli useamman kerran topiciin.
Tämä johtuu siitä, että olet painanut "lähetä viesti" -painiketta useasti. Älä paina sitä kuin kerran, vaikka näyttäisikin, ettei viesti tule heti.

- Viestini poistettiin. Miksi?
Todennäköisimmin viestisi poistettiin, koska se sisälsi kyseenalaista tai sääntöjenvastaista materiaalia, kuten jotakuta loukkaavaa tekstiä tai linkkejä sivuston ulkopuolelle. Lue keskusteluohjeet. http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot

- En voi kirjoittaa viestiä. Mitä teen?
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa viestejä, joten tarkista ensin, että olet kirjautunut sisään. Keskusteluihin voi osallistua vain 7.00-22.00 välisenä aikana. Muulloin keskustelut on suljettu. Jos tästä huolimatta et voi kirjoittaa viestejä, sinut on määrätty määräaikaiseen kirjoituskieltoon, sillä olet rikkonut jotain keskustelupalstan sääntöä. Lue keskusteluohjeet täältä. http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot Kirjoituskielto voi kestää muutamasta päivästä jopa pariin kuukauteen rikkeestäsi riippuen. 
En löydä viestiäni!
Jos et löydä viestiäsi topicin kohdasta, johon tiedät kirjoittaneesi, viestisi on todennäköisesti poistettu. Ks. "viestini poistettiin. Miksi?"

- Miten voin muokata viestiäni?
Jokaisen kirjoittamasi viestin yläpuolella on "Muokkaa viestiä" -linkki, jota klikkaamalla pääset muokkaamaan viestiäsi. Viestin muokkaamisen aikarajoitus on kaksi tuntia viestin kirjoittamisesta.

- Miten voin lainata viestiä?
Viestiä kirjoittaessasi klikkaa viesti-ikkunan alla olevaa "lainaa " -painiketta. Tällöin viesti, johon olet kirjoittamassa vastausta, ilmestyy oman viestisi alkuun. Lainauksen selkeyttämiseksi voit halutessasi myös poistaa lainatusta viestistä osia, joihin et vastaa.
Toinen tapa lainata viestiä on kopioida lainattava teksti ja liittää se viestiisi [*quote] ja [/quote*] tagien väliin (Huom. poista *-merkit, niin teksti muuttuu lainaukseksi). Huomaathan, että yksikin virhe missä tahansa lainaustagissa rikkoo koko viestin kaikki lainaukset. Ole siis tarkkana lainauksia lisätessäsi.

- Miten voin lähettää yksityisiä viestejä muille käyttäjille?
Et voi lähettää yksityisviestejä muille käyttäjille. Tällainen ominaisuus ei luultavasti tule myöskään tulevaisuudessa saataville.

-Miksi en saa lisätä viesteihin linkkejä?
Sivusto on kaikille suunnattu iästä riippumatta, joten haluamme varmistua, että sivuilla esiintyvät linkit ovat asiallisia ja kaikille sopivia. Tästä syystä viesteihin sisällytettävät linkit eivät saa viedä sivuston ulkopuolelle.

-Miten vaihdan nimeäni?

Klikkaa: Omat tiedot ja valitse vaihda nimi. Ennen tämä ei ollut mahdollista.

- Miten saan tehtyä linkin?
Kirjoittamasi sivun osoite muuttuu automaattisesti linkiksi, kun osoitteessa on mukana sen http-osa. Muistathan, että keskustelujen säännöt kieltävät linkittämisen tämän sivuston ulkopuolelle.

- Mikä on topic?
Ks. sanastosta Aihe.

- Miten voin tehdä uuden topicin?
Jokaisen alueen alaosassa punaisen postilaatikon yläpuolella näkyy "Aloita uusi keskustelu" -painike, josta voi tehdä uuden topicin kyseiseen alueeseen. Muistathan tarkistaa ennen topicin luomista, että samanlaista topicia ei ole olemassa ja mennä topicia luodessasi juuri sille alueelle, johon tuleva topicisi kuuluu, jotta topicisi ei mene väärälle alueelle. Apua hyvän aloitusviestin luomiseen saat "ohjetopic topiccien luomiseen" -topicin aloitusviestistä ja Topic? -topicissa voi kysyä onko aiheesta jo tehty topicia.
http://www.akuankka.fi/keskustelu/10615/ketju/ohjetopic_topiccien_tekoon
http://www.akuankka.fi/keskustelu/18991/ketju/topic

- Vastasin topiciin, mutta se ei noussut ensimmäiseksi. Miksi?
Joissain keskusteluosioissa on ns. tarratopiceja, jotka pysyvät aina ensimmäisinä. Moderaattorit voivat halutessaan laittaa topicin tarratopiciksi, jos he näkevät sen tarpeellisena. Tarratopicit näkyvät keskusteluissa keltaisina.

- Mitä otsikon vieressä oleva lukko tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että kyseiseen topiciin ei voi kirjoittaa, vaan sitä voi vain lukea. Ainoastaan moderaattorit voivat lukottaa topiceja. Topic voidaan lukottaa sen takia että samanlainen topic on jo olemassa, sen aihe on ollut liian suppea tai topic on asiaton.

- Miten voin vaihtaa keskustelukuvaketta/avatarta?
Klikkaa omissa asetuksissa valmiina näkyvää kuvaa, niin saat esiin kuvavalikon. Klikkaa sieltä haluamaasi kuvaa, niin saat sen omaksi profiilikuvaksesi.

- Kysymykseeni ei löytynyt vastausta.
Kysy apua muilta käyttäjiltä "UKK - Usein Kysytyt Kysymykset" -topicissa. Mikäli et heiltäkään saa vastausta, kysy sitä ylläpidolta palaute-lomakkeella täältä. http://www.akuankka.fi/palaute

[ Sanasto ]

Aihe
- Aihe eli viestiketju on käyttäjän yhtä aihetta varten tekemä keskustelu, joka koostuu useista viesteistä. Aiheita kutsutaan monesti topiceiksi, joka tulee suoraan englanninkielisestä sanasta 'topic' ja tarkoittaa aihetta tai aihepiiriä.

Alue
- Keskusteluihin kuuluva lajittelu/jaottelu. Tietyn aihealueen viesteille on omat alueensa, johon ne kirjoitetaan, eli kaikki viestiketjut eivät ole samassa listassa. Eri alueita ovat esimerkiksi 'Pulinat' ja 'Aku Ankan nettisivut'.

Avatar
- Viestin vieressä näkyvä käyttäjäkuva, jonka saa muutettua omasta profiilistaan.

Banni
- Ks. porttikielto

BBCode
- BBCodeja eli Bulletin Board Codeja on käytetään foorumeilla yleisesti. Ne ovat tekstimuotoilua ja esimerkiksi tekstin tummennus on niillä mahdollinen. Näillä korostat viestissäsi jotakin tärkeää asiaa, käytäthän tekstinmuotoilua harkiten.

Bugi
- Ohjelmointivirhe, on tietokoneohjelmien lähdekoodissa oleva virhe. Bugi voi olla pieni vaikeasti huomattava ja mitätön virhe tai suuri koko ohjelman/sivuston toimimattomuuden aiheuttava koodausvirhe.

Floodata
- Saman sanan tai viestin toistamista useaan kertaan. Floodaus on eräänlaista tuplapostausta.

Hymiö
- Pieniä merkeistä tehtyjä kasvokuvia. Niillä ilmaistaan mielialoja.

Lukita
- Estää topiciin vastaaminen. Vain ylläpito ja moderaattorit voivat lukita topiceja.

Miitti
- Käyttäjien sopima tapaaminen.

Mode
- Moderaattori eli käyttäjä, jolla on sivustolla erikoisoikeuksia. Hän voi mm. muokata ja poistaa kaikkia viestejä sekä topiceja.

Muokata
- Muuttaa jo lähetettyä viestiä.

Osasto
- Ks. alue

Porttikielto
- Rangaistus, jonka saanut käyttäjä ei pääse sivustolle. Porttikiellon voi saada, jos rikkoo sääntöjä törkeästi, ja se on vakavimpia mahdollisia rangaistuksia käyttäjäprofiilin poiston lisäksi.

Quote
- Lainaus englanninkielellä. BBCodeissa käytetty tagi.

Sigi
- Signeeraus eli käyttäjän itselleen tekemä allekirjoitus. Signeeraus lisätään automaattisesti viestin perään, voit lisätä sen itsellesi käyttäjätiedoista.

Spämmätä
- Kirjoittaa toistuvia turhia viestejä.

Tagi
- Joissain tekstimuotoilukoodeissa käytettävä elementti, joka aiheuttaa tekstin muotoilun.

Topic
- Ks. aihe

Trolli
- Käyttäjä, joka yrittää saada muilta huomiota häiriköimällä keskusteluissa.

Tuplata
- Myös tuplapostaus. Sama henkilö kirjoittaa peräkkäisiä viestejä.

Typo
- Tahaton kirjoitusvirhe.

Yksäri
- Yksityisviesti. Viesti, jonka voi lähettää toiselle käyttäjälle niin, etteivät muut näe sitä. Kuin sähköpostiviesti foorumin sisällä. Yksityisviestit eivät ole käytössä akuankka.fi: ssä.

Tässä oli ensisijaisia kysymyksiä UKK:iin. Keskustelua pystyyn mitä listasta kuuluu poistaa ja mitä lisätä. Myös äidinkielelliseen asuun saa puuttua tarkastikin.

[quote author="AkeMake" time="22.02.2010 klo 15:51"]

 

 

UKK eli Usein Kysytyt Kysymykset on nimensäkin mukaisesti lista kysymyksistä, joihin foorumilla voi useimmin törmätä. Englanniksi samaa tarkoittava lyhenne on FAQ eli Frequently Asked Questions.
----------
Tähän topiciin kasataan usein monia käyttäjiä askarruttaneita kysymyksiä tai muuten tärkeitä asioita, joita käyttäjien kannattaisi keskusteluista tietää. Ylläpito lupasi rakentaa listalle oman paikan keskustelut-sivulla, kunhan saamme listan miellyttävään kuntoon itsemme ja ylläpidon mielestä.

Topic toimii uusien sekä vanhojen käyttäjien ensisijaisena kysymys-topicina, jossa voit kysyä sinua askarruttavia kysymyksiä Aku Ankan keskuteluja koskien. Kokeneemmat tai muuten asiasta tietävät käyttäjät vastaavat kysymyksiisi tietämyksensä mukaan.

Jos huomaat joitain mielestäsi UKK:iin kuuluvia kysymyksiä/vastauksia, niin huikkaathan siitä tässä topicissa. Ehdotuksesi lisätään listaan, mikäli se katsotaan sopivaksi.

[ Usein Kysytyt Kysymykset ]

- Mitä minun tulee muistaa kirjoittaessani foorumille?
Muista lukea netiketti http://www.akuankka.fi/sivut/netiketti ja keskusteluohjeet http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot ennen kuin kirjoitat foorumille ensimmäistä kertaa. Sinun tulee noudattaa keskusteluissasi niiden sääntöjä.

- Mistä löydän säännöt/netiketin?
Painaessasi sivun yläreunassa olevaa Keskustelu-painiketta siirryt foorumin etusivulle, josta löydät linkit keskusteluohjeisiin. Netiketin löydät sivun alaosassa olevasta linkkirivistä. Näihin molempiin pääset myös alla olevista linkeistä.
http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot
http://www.akuankka.fi/sivut/netiketti

- Keitä ovat käyttäjämoderaattorit?
Käyttäjämoderaattorit ovat ylläpidon valitsemia käyttäjiä, jotka ovat saaneet moderaattorin oikeudet. Käyttäjämoderaattoriksi ei voi itse hakea.

- Mitä he tekevät?
Käyttäjämoderaattorit valvovat keskustelufoorumia ja heidän tehtävänään on yhdessä ylläpidon kanssa huolehtia keskustelun pysymisestä asiallisena. He pystyvät poistamaan asiattomia viestejä, lukottamaan viestiketjuja ja laittamaan huonosti käyttäytyviä keskustelijoita jäähylle.

- Toinen käyttäjä loukkaa minua. Mitä teen?
Mikäli koet tulleesi loukatuksi, ilmoita sinua loukanneesta käyttäjästä ylläpidolle viestin yläpuolella olevasta "ilmoita asiaton viesti" -linkistä. Älä missään nimessä lähde haastamaan riitaa sinua loukanneen kanssa.

- Löysin asiattoman viestin/topicin. Mitä teen?
Ilmoita siitä viestissä tai topicin aloitusviestissä olevasta "ilmoita asiaton viesti" -linkistä, jolloin moderaattorit poistavat sen, jos se on heidän mielestään aiheellista. Muistathan myös perustella miksi kyseinen viesti/topic on mielestäsi poistettava.

- Miten voin kirjoittaa viestin?
Kirjoittamalla topicin viestikenttään

- Viestini tuli useamman kerran topiciin.
Tämä johtuu siitä, että olet painanut "lähetä viesti" -painiketta useasti. Älä paina sitä kuin kerran, vaikka näyttäisikin, ettei viesti tule heti.

- Viestini poistettiin. Miksi?
Todennäköisimmin viestisi poistettiin, koska se sisälsi kyseenalaista tai sääntöjenvastaista materiaalia, kuten jotakuta loukkaavaa tekstiä tai linkkejä sivuston ulkopuolelle. Lue keskusteluohjeet. http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot

- En voi kirjoittaa viestiä. Mitä teen?
Vain rekisteröityneet käyttäjät voivat kirjoittaa viestejä, joten tarkista ensin, että olet kirjautunut sisään. Keskusteluihin voi osallistua vain 7.00-22.00 välisenä aikana. Muulloin keskustelut on suljettu. Jos tästä huolimatta et voi kirjoittaa viestejä, sinut on määrätty määräaikaiseen kirjoituskieltoon, sillä olet rikkonut jotain keskustelupalstan sääntöä. Lue keskusteluohjeet täältä. http://www.akuankka.fi/artikkelit/keskustelun_ja_kommentoinnin_saannot Kirjoituskielto voi kestää muutamasta päivästä jopa pariin kuukauteen rikkeestäsi riippuen.

- En löydä viestiäni!
Jos et löydä viestiäsi topicin kohdasta, johon tiedät kirjoittaneesi, viestisi on todennäköisesti poistettu. Ks. "viestini poistettiin. Miksi?"

- Miten voin muokata viestiäni?
Jokaisen kirjoittamasi viestin yläpuolella on "Muokkaa viestiä" -linkki, jota klikkaamalla pääset muokkaamaan viestiäsi. Viestin muokkaamisen aikarajoitus on kaksi tuntia viestin kirjoittamisesta.

- Miten voin lainata viestiä?
Viestiä kirjoittaessasi klikkaa viesti-ikkunan alla olevaa "lainaa " -painiketta. Tällöin viesti, johon olet kirjoittamassa vastausta, ilmestyy oman viestisi alkuun. Lainauksen selkeyttämiseksi voit halutessasi myös poistaa lainatusta viestistä osia, joihin et vastaa.
Toinen tapa lainata viestiä on kopioida lainattava teksti ja liittää se viestiisi [*quote] ja [/quote*] tagien väliin (Huom. poista *-merkit, niin teksti muuttuu lainaukseksi). Huomaathan, että yksikin virhe missä tahansa lainaustagissa rikkoo koko viestin kaikki lainaukset. Ole siis tarkkana lainauksia lisätessäsi.

- Miten voin lähettää yksityisiä viestejä muille käyttäjille?
Et voi lähettää yksityisviestejä muille käyttäjille. Tällainen ominaisuus ei luultavasti tule myöskään tulevaisuudessa saataville.

-Miksi en saa lisätä viesteihin linkkejä?
Sivusto on kaikille suunnattu iästä riippumatta, joten haluamme varmistua, että sivuilla esiintyvät linkit ovat asiallisia ja kaikille sopivia. Tästä syystä viesteihin sisällytettävät linkit eivät saa viedä sivuston ulkopuolelle.

- Miten saan tehtyä linkin?
Kirjoittamasi sivun osoite muuttuu automaattisesti linkiksi, kun osoitteessa on mukana sen http-osa. Muistathan, että keskustelujen säännöt kieltävät linkittämisen tämän sivuston ulkopuolelle.

- Mikä on topic?
Ks. sanastosta Aihe.

- Miten voin tehdä uuden topicin?
Jokaisen alueen alaosassa punaisen postilaatikon yläpuolella näkyy "Aloita uusi keskustelu" -painike, josta voi tehdä uuden topicin kyseiseen alueeseen. Muistathan tarkistaa ennen topicin luomista, että samanlaista topicia ei ole olemassa ja mennä topicia luodessasi juuri sille alueelle, johon tuleva topicisi kuuluu, jotta topicisi ei mene väärälle alueelle. Apua hyvän aloitusviestin luomiseen saat "ohjetopic topiccien luomiseen" -topicin aloitusviestistä ja Topic? -topicissa voi kysyä onko aiheesta jo tehty topicia.
http://www.akuankka.fi/keskustelu/10615/ketju/ohjetopic_topiccien_tekoon
http://www.akuankka.fi/keskustelu/18991/ketju/topic

- Vastasin topiciin, mutta se ei noussut ensimmäiseksi. Miksi?
Joissain keskusteluosioissa on ns. tarratopiceja, jotka pysyvät aina ensimmäisinä. Moderaattorit voivat halutessaan laittaa topicin tarratopiciksi, jos he näkevät sen tarpeellisena. Tarratopicit näkyvät keskusteluissa keltaisina.

- Mitä otsikon vieressä oleva lukko tarkoittaa?
Se tarkoittaa, että kyseiseen topiciin ei voi kirjoittaa, vaan sitä voi vain lukea. Ainoastaan moderaattorit voivat lukottaa topiceja. Topic voidaan lukottaa sen takia että samanlainen topic on jo olemassa, sen aihe on ollut liian suppea tai topic on asiaton.

- Miten voin vaihtaa keskustelukuvaketta/avatarta?
Klikkaa omissa asetuksissa valmiina näkyvää kuvaa, niin saat esiin kuvavalikon. Klikkaa sieltä haluamaasi kuvaa, niin saat sen omaksi profiilikuvaksesi.

- Kysymykseeni ei löytynyt vastausta.
Kysy apua muilta käyttäjiltä "UKK - Usein Kysytyt Kysymykset" -topicissa. Mikäli et heiltäkään saa vastausta, kysy sitä ylläpidolta palaute-lomakkeella täältä. http://www.akuankka.fi/palaute

[ Sanasto ]

Aihe
- Aihe eli viestiketju on käyttäjän yhtä aihetta varten tekemä keskustelu, joka koostuu useista viesteistä. Aiheita kutsutaan monesti topiceiksi, joka tulee suoraan englanninkielisestä sanasta 'topic' ja tarkoittaa aihetta tai aihepiiriä.

Alue
- Keskusteluihin kuuluva lajittelu/jaottelu. Tietyn aihealueen viesteille on omat alueensa, johon ne kirjoitetaan, eli kaikki viestiketjut eivät ole samassa listassa. Eri alueita ovat esimerkiksi 'Pulinat' ja 'Aku Ankan nettisivut'.

Avatar
- Viestin vieressä näkyvä käyttäjäkuva, jonka saa muutettua omasta profiilistaan.

Banni
- Ks. porttikielto

BBCode
- BBCodeja eli Bulletin Board Codeja on käytetään foorumeilla yleisesti. Ne ovat tekstimuotoilua ja esimerkiksi tekstin tummennus on niillä mahdollinen. Näillä korostat viestissäsi jotakin tärkeää asiaa, käytäthän tekstinmuotoilua harkiten.

Bugi
- Ohjelmointivirhe, on tietokoneohjelmien lähdekoodissa oleva virhe. Bugi voi olla pieni vaikeasti huomattava ja mitätön virhe tai suuri koko ohjelman/sivuston toimimattomuuden aiheuttava koodausvirhe.

Floodata
- Saman sanan tai viestin toistamista useaan kertaan. Floodaus on eräänlaista tuplapostausta.

Hymiö
- Pieniä merkeistä tehtyjä kasvokuvia. Niillä ilmaistaan mielialoja.

Lukita
- Estää topiciin vastaaminen. Vain ylläpito ja moderaattorit voivat lukita topiceja.

Miitti
- Käyttäjien sopima tapaaminen.

Mode
- Moderaattori eli käyttäjä, jolla on sivustolla erikoisoikeuksia. Hän voi mm. muokata ja poistaa kaikkia viestejä sekä topiceja.

Muokata
- Muuttaa jo lähetettyä viestiä.

Osasto
- Ks. alue

Porttikielto
- Rangaistus, jonka saanut käyttäjä ei pääse sivustolle. Porttikiellon voi saada, jos rikkoo sääntöjä törkeästi, ja se on vakavimpia mahdollisia rangaistuksia käyttäjäprofiilin poiston lisäksi.

Quote
- Lainaus englanninkielellä. BBCodeissa käytetty tagi.

Sigi
- Signeeraus eli käyttäjän itselleen tekemä allekirjoitus. Signeeraus lisätään automaattisesti viestin perään, voit lisätä sen itsellesi käyttäjätiedoista.

Spämmätä
- Kirjoittaa toistuvia turhia viestejä.

Tagi
- Joissain tekstimuotoilukoodeissa käytettävä elementti, joka aiheuttaa tekstin muotoilun.

Topic
- Ks. aihe

Trolli
- Käyttäjä, joka yrittää saada muilta huomiota häiriköimällä keskusteluissa.

Tuplata
- Myös tuplapostaus. Sama henkilö kirjoittaa peräkkäisiä viestejä.

Typo
- Tahaton kirjoitusvirhe.

Yksäri
- Yksityisviesti. Viesti, jonka voi lähettää toiselle käyttäjälle niin, etteivät muut näe sitä. Kuin sähköpostiviesti foorumin sisällä. Yksityisviestit eivät ole käytössä akuankka.fi: ssä.

Tässä oli ensisijaisia kysymyksiä UKK:iin/U.J.An. Keskustelua pystyyn mitä listasta kuuluu poistaa ja mitä lisätä. Myös äidinkielelliseen asuun saa puuttua tarkastikin.

Tässä on uusi UKK eli U.J.A.

Zuissi tässä Moi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat