2014/49

Seuraa 
Liittynyt4.4.2014

Arvostelen sitte ku oon lukenu.

Zuissi tässä Moi!

Kommentit (2)

Deekymppi
Seuraa 
Liittynyt24.9.2010

Nyt on luvassa Danielin spesiaali-arvostelu. En arvioi lehteä tarina kerrallaan, vaan arvostelen sen ihan eri lailla. Pistän vasta loppuun arvosanan kaikista tarinoista ja lasken niiden keskiarvon.

Tämä Akkari olikin oikea erikoisnumero. Tämä olisi voinut sopia vaikkapa Akun erikoisnumeroksi. Positiivisia yllätyksiä lehdessä kyllä piisasi. Ensimmäisenä mieleeni tulee se, että Akkarin sivumäärä todellakin näyttää laajenneen sivumäärään 40. Sehän tarkoittaa vain kahta sivua enemmän sarjakuvaa kuin ennen, mutta kuitenkin uudistus on parempaan, eikä huonompaan päin.

Muita mainitsemisen arvoisia pikku yllätyksiä (positiivisia) oli aivan uudenlainen Mikki-tarina, Van Hornin johtosarja ja mielenkiintoinen Oma Nurkka sekä kurkistus loppu -ja alkuvuoden Ankka-herkkuihin. Myös Aki Hyypän puhe heti lehden alkuun oli hyvä lisä.

Hyypän puheen perusteella ymmärsin siis, että Toimitukseen on tullut läjä vanhaa William Van Hornia. Tuosta uutisesta minäkin ilahduin. Niinpä lehden aloittikin Williamin mainio 12-sivuinen johtosarja, jonka lukeminen sujui kuitenkin sutjakkaan, koska sivulla oli vain 6 ruutua. 6-ruutuiset sopivatkin mielestäni jotenkin hienosti Van Hornille. Laskeskelin tässä, että ruutumäärä kertaa sivumäärä eli 6 × 12 on 72. Jos siis tarina olisi ollut 8-ruutuinen, sivuja olisi ollut 9. 

Aiemmin mainitsin, että mukava yllätys oli myös 6udenlainen Mikki-tarina. Kun kuitenkin tarinan taustoja selvittelin, ei se ollutkaan niin uusi. Sen ensijulkaisu oli tapahtunut jo 80-luvulla! Tarinan ruudut olivat siis kuvakaappauksia Mikin asuntovaunu-piirretystä, joka oli lapsuuteni suosikki Aku-piirrettyjä. Niin kuin Hyyppä lehden alussa totesi, kaikkea vauhtia ei olla saatu talenneettua sarjakuvaversioon, ja piirrettynä tämä toden totta toimiikin paremmin. Kuvat olivat myös välillä epäselviä. Kuitenkin tästä tuli hyvälle mielelle.

Muut tarinat olivatkin sitten perus Akkari-kamaa, paitsi Taikaviitta-tarina. Se ei kuitenkaan ollut niin h5vä, kuin tarinan päähenkilön lukiessani luulin. Hyvä silti. Basinkin tarina oli luettavaa, samoin Rodriquesin.

Johtosarja: 9+

Mikki-piirretty-sarjakuva: 9+

Bas Heymansin hupailu: 8 1/2

Taikaviitta-tarina: 9-

Rodriquesin vitsisarja: 9-

Yksi plussa plussaa vielä Toimituksen kaikenlaisista pulinoista. Keskiarvosanaksi annan siis numeron 9. Yltää vuoden viiden parhaan joukkoon.

Arvostelkaa Akkareita ja nostakaa Ankka-aiheisia ketjuja!

Zuissii
Seuraa 
Liittynyt4.4.2014

Teen nopean arvostelun:

AA: Synkän Pilven alla, 8+

Mikki Hiiri: Mikin asuntovaunu 9+

AA: Tittelistään mies tunnetaan. 8

Taikaviitta: Vanhan myllyn suurajot. 8

Tupu, Hupu ja Lupu: Kinumista kerrakseen. 10-

AA: Tarkka budjetti. 9

Koko lehti: 9½

En perustellut tällä kertaa.

Zuissi tässä Moi!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat