Maailmanmatkaajat-tietovisa

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

MAAILMANMATKAAJAT-TIETOVISA

Oikein hyvää päivää! Hienoa, että eksyit tänne! Tämä on Maailmanmatkaajat-tietovisa! Koska tällaista visaa ei ole täällä ennen pyörinyt, on syytä selittää tarkasti, mistä on kyse!

PERUSIDEA

Maailmanmatkaajat-tietovisa on tietovisa, jonka kysymykset koskevat eri maiden historiaa, maantiedettä, tai ihan mitä tahansa aihealuetta kaudesta riippuen. Erikoisuutena on se, että visaillessaan kisailijat liikkuvat kuvitteellisesti ympäri jotain tiettyä aluetta maapallolla, esim. Pohjois-Amerikkaa tai Etelä-Eurooppaa! Kysyn kaikkien maiden kohdalla yhtä monta kysymystä, kuin on osallistujiakin. Mihin tahansa kysymykseen saa vastata, paitsi sellaiseen, johon on jo vastattu. Oikein vastanneet pääsevät yhden maan eteenpäin ja väärin vastanneet jäävät siihen, missä ovatkin, ja annan heille uudet kysymykset. Joskus yksi kysymyksistäni voi olla myös bonuskysymys, johon oikein vastatessaan pääsee useamman maan eteenpäin. 

PELIN TARKOITUSP0

Pelin idea on kiertää tietty alue maapallosta ympäri antamassani järjestyksessä. Voittaja on se, joka on ensimmäiseksi käynyt kaikissa maissa ja vastannut vielä lopuksi oikein finaalikysymykseen. Peli päättyy, kun viisi ensimmäistä ovat päässeet "maaliin".

KAUDET

Eri kausilla vaihtuu osallistujamäärä, kierrettävä alue ja kysymysten aihe. Joskus voidaan järjestää erikoisempiakin kausia, kuten vaikkapa sellainen, että kilpaillaan pareittain tai ryhmittäin.

KAUSI I

Ensimmäiseen kauteen otetaan mukaan kahdeksan (8) osallistujaa.Kierrettävä alue on (ei ihan kokonaan) EUROOPPA ja aihealue maantiede. Alla järjestys, jossa maat kierretään. Lähtömaa on Iso-Britannia.

Iso Britannia, Irlanti, Islanti, Norja, Tanska, Ruotsi, Suomi, Venäjä, Viro, Latvia, Liettua, Valko-Venäjä, Ukraina, Moldova, Romania, Bulgaria, Turkki, Kreikkka, Makedonia, Albania, Montenegro, Serbia, Bosnia-Herzegovina, Kroatia, Slovenia, Itävalta, Unkari, Slovakia, Tsekki, Puola, Saksa, Alankomaat, Belgia, Sveitsi, Italia, Ranska, Espanja ja Portugali.

Sitten vain osallistumaan! 

Sivut

Kommentit (142)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Kaikki osallistuneet kerkiävät mukaan!

KAUSI I: EUROOPAN MAANTIEDE

Ensimmäinen etappi: Iso-Britannia

1. Mistä kolmesta alueesta Iso-Britannia koostuu?

2. Mikä kanaali on Iso-Britannian eteläpuolella?

3. Minkä niminen on Iso-Britannian korkein kohta?

4. Montako neliökilometriä on Iso-Britannian pinta-ala (kymmenientuhansien tarkkuudella)

5. Mitkä meret ympäröivät Iso-Britanniaa (2)

6. Mikä on kuuluisan Iso-Britannialaisen järven nimi, jossa myös tarun mukaan asuu hirviö?

7. Iso-Britannia eli... (toinen nimitys)

8. Millä kahdella saarella Iso-Britannia sijaitsee? (toisella vain osaksi)

VASTAUSAIKAA VUOROKAUSI! 

Keisari Siika
Seuraa 
Liittynyt23.11.2014

2. Englannin kanaali

//: Pieniä epäselvyyksiä ja ehkä väärää informaatiota joissain kohdissa, mutta kai tämän voi antaa anteeksi kun kyseessä on ensimmäinen kerta ja konsepti on loistava.

blöö

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat