2015/29

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Toisin kuin sivulla 33 väitettiin, kansi ei ollut Angel Rodriquesin, vaan Frans Leenheerin piirtämä. Tämäkin kansi on kesäinen ja minulle lähes täysin tuntemattoman Leenheerin piirrokset ovat ihan hienot ja muistuttavat Michel Nadorpin piirroksia. 

Kansista puheen ollen lähinnä kansitaiteilijana ja Daan Jippesin kanssa yhteistyönä tehdyistä 1-sivuisista Mikki-vitseistä tunnettu Ulrich Schröder on poikkeuksellisesti piirtänyt kokonaisen jatkiksen, ja se nähdään nyt jatkosarjojen kesän kolmantena jatkosarja. Mikki-jatkis Kumiaaltojen arvoitus on Stefan Petruchan käsikirjoittama ja juoni etenee varsin merkillisesti. Ensin meri muuttuu hyytelöksi, sitten mukaan tulee oudot professorit ja kaiken kukkuraksi telepatialla viestivä merihirviö. Omalaatuinen tämä tarina ainakin on. Paljon plussaa tulee piirroksista, sekä siitä, että päähahmona on Mikki. Siitä olikin muutama vuosi kun viimeksi Akkarissa nähtiin Mikki-jatkis.

Lehden aloitti William Van Hornin vanha johtosarja Hietikon herra, joten William Van Horn-fanina tietysti innostuin heti. Viimenumeron tapaan tämäkin oli kesäinen Aku Vs Tulppu-kinastelu. Tällä kertaa he kisasivat hiekkalinnojen rakentamisessa.

Hollantilaissarjiksista parhaiten mieleen jäi Sepe Susi-tarina Jahtikimppa, koska Sepeä ei olla vähään aikaan nähty. Piirroksista vastasi jälleen Bas Heymans ja käsikirjoituksesta Ruud Straatman, kuten viimeviikon Mummo Ankka-tarinassakin. Hauskasta pikku virheestä myös plusaa: Yhdessä ruudussa Veli Kania roikottaa ilmassa leijuva käsi. Viisas pääsee vähemmällä taas ei ollut hääppöinen suoritus Jos Beekmanilta ja Sergio Carridolta.

Janet Gilbertin ja Rodriquesin Kauhun karaisema oli piristävää luettavaa muiden tarinoiden välissä. Piirrokset olivat varsinkin upeat.

Kokonaisuudessaan kesän parhain lehti.

Hietikon herra: 9+

Viisas pääsee vähemmällä: 8+

Jahtikimppa: 9

Kauhun karaisema: 9

Kumiaaltojen arvoitus, osa 1: 9+

Keskiarvo: 9

Kommentit (2)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Hups, unohdin 1-sivuiset...

Kuten kesällä usein, sivulla 2 on 1-sivuinen vitsi. Tällä kertaa sen oli piirtänyt Ferioli ja käsikirjoittanut Gorm Transgaard, jonka vitsit ovat yleensä ihan hyviä. Mitään erityismainintaa tästä ei kuitenkaan voi antaa, vaan tämä saa sellaisen keskihyvän vitsin tittelin. Vitsi ei muuta lehden arvosanaa suuntaan tai toiseen, kun taas Porin murteelle käännetty Mau Heymansin vitsi, jossa oltiin olevinaan Porissa, sai hymyilyttämään. Sivulla 33 oli vielä lyhyt hollantilaisstrippi, joka ei ollut kauhean hauska.

Pori-vitsi saa lehden arvosanan nousemaan hieman päälle yhdeksikön. 9,125

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat