2015/32

Seuraa 
Liittynyt6.8.2015

sumutus oli hyvä  jatko sarja

Kommentit (2)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Elokuun ensimmäisen Akkarin arvostelu tulee tässä.

Kansi oli Michel Nadorpin ei mitenkään tavallisuudesta poikkeava kansi. Piirrokset olivat hyvät ja ideakin ihan hauska. Ei kuitenkaan erotu positiivisuudellaan muista kansista, vaan ihan peruskannella laitettiin elokuun Akkarit käyntiin.

Tässä lehdessä ei ollut yhtäkään hollantilaista tarinaa, kuten ei myöskään numerossa 31, mikä on välillä ihan hyväkin juttu. Lehti aloitettiin siis Egmontin tarinalla, joka ei sekään poikennut mitenkään tavanomaisesta. Gorm Transgaardin tarinoita ollaan nimittäin nähty lähiaikoina aikamoknen kasa, eikä piirtäjä Maximinokaan tuo mitään erityistä iloa tarinaan. Tarina ei alkanut lupaavasti, eikä loppunutkaan, vaan oli tasaisen tylsähkö alusta loppuun saakka. Varteenotettava vartija onkin mielestäni huonoin johtosarja pitkiin aikoihin ja erottui selvästi negatiivisessa mielessä muihin kesän johtosarjoihin verrattuna.

Jonkinmoisen yllätyksen sai aikaan kuitenkin toinen uusi Egmont-tuotos, Olaf Moriarty Solstrandin T.Y.Ö.T.Ö.N, kun selvisi, että Sudenpentujen kenraali ei ollutkaan läpäissyt solmukoetta, eikä ollutkaan pätevä johtamaan Sudenpentuja. Ensimmäistä kertaa paljastettiin myös hänen oikea nimensä, Heikki A. Jotos. Piirroksista vastasi ihan hyvä Daniel, jonka tuotantoa ollaan myös nähty nyt poikkeuksellisen paljon.

Edellisten kahden Egmont-tarinan välissä tehtiin kuitenkin aikamatka reilut kymmenen vuotta taaksepäin Egmontin historiaan, kun sivulta 13 alkoi vähän vanhempi Dave Rawsonin käsikirjoittama tarina Maitotinki, jossa Roope saa Mummolta lehmän. Idea on oudohko, eikä tarina sisällä juuri muuta kuin lypsämistä ja murojen syömistä, joten tarina oli pieni pettymys. Onneksi piirtäjä Euclides Miyaura antoi tarinalle jonkinmoista lisäpotkua.

Viimeisenä, muttei suinkaan vähäisimpänä, saatiin nauttia Marco Rotan ja Elisa Pennan Kaikenkadotin-jatkiksen viimeisestä osasta. Kyseiseen osaan loppui myös jatkosarjojen kesä, joka olisi voinut vielä jatkua yhden jatkiksen voimin. Jouduin siis pettymään, kun sivulla 33 ilmoitettiin jatkosarjojen kesän päättyvän. No, tämä oli ihan hyvä tarina kuitenkin. Jotenkin jäi silti jatkosarjojen kesä vaisuksi...

Varteenotettava vartija: 8

Maitotinki: 8+

T.Y.Ö.T.Ö.N: 8 1/2

Kaikenkadotin: 8 1/2

Lehti oli kokonaisuudessaan tylsähkö, eikä mikään tarina yltänyt keskiarvoon (minulle keskiarvo on 9-). Koko lehdelle numeroksi vain 8+.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat