2015/31

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Nyt arvostelussa heinäkuun viimeinen Akkari.

Kansi oli Daan Jippesin mielestäni todella hieno kansi, joka ei selvästikään ollut mikään vitsikansi, vaan liittyi erääseen lehden sisältämään tarinaan. Vähän yllättäen Carl Barksin 10-sivuinen Kun taivaalta satoi rahaa oli koettu niin tärkeäksi tarinaksi, että lehden kansi liittyi siihen. Tarina oli kyllä hieno ja ansaitsi erityishuomiota, joten Toimitukselle siitä pisteet. Tarina liittyi myös hieman sivun 2 Omaan Nurkkaan.

Lehden johtosarja oli Jan Gulbranssonin Pollasalama. Gulbranssonin sarjikset ovat Akkarissa jääneet vähemmälle, ja lähinnä niitä ollaan julkaistu Aku Ankka Lataamossa. Tarinan piirrokset ovat paikoitellen huonot ja idea ainakin on omalaatuinen, joten siitä plussaa.

Jatkosarjojen kesän viimeinen jatkis, Marco Rotan ja Elisa Pennan Kaikenkadotin on mielenkiintoinen jatkis. Rotan piirrokset näyttävät erilaisilta, koska tarina on vanha klassikko ja Elisa Pennan tarinoita ei kai olla koskaan ennen nähtyAkkarissa. 

Lehti oli mielenkiintoinen ja omalaatuinen, joten plussaa vaihtelusta. Kunhan tällaisia lehtiä tulee vain harvakseltaan, se vain piristää.

Pollasalama: 9-

Kun taivaalta satoi rahaa: 9

Kaikenkadotin: 9-

Arvosana: 8,8

Kommentit (1)

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Miksiköhän täällä netissä on ihan eri kansi kuin paperisessa lehdessä? Joka tapauksessa hyvin tyylikäs, liki maalauksellinen piirros Jippesiltä, tämä voi olla vahvoilla, kun äänestetään vuoden parhaasta etusivusta. 

Oma nurkka on aina iloinen yllätys, muistutus siitä, että Akkari ei ole vain joukko suomeksi käännettyjä sarjakuvia, vaan sillä on myös asiantunteva toimitus. Artikkelin esimerkkitarinatkin olivat pääosin tuttuja. Kuten sivulla todettiinkin, tämä jäi tilan pakottamana pintaraapaisuksi todella laajasta aiheesta.

Pollasalama oli kovin vaikeaselkoinen ja outo tarina. Juonesta ei saanut otetta ja viimeisen ruudun idea jäi kokonaan arvoitukseksi, ikään kuin tarina olisi loppunut kesken. Puhekuplatkin menivät välillä todella erikoisesti. Tämä ei edes ollut hauska sekoilu vaan todellinen pohjanoteeraus, jonka olisi suonut jääneen läpäisemättä suomalaisen Akkarin tiukkaa seulaa, josta uutisissakin puhuttiin. Pollasalama, zéro points.

Onneksi surkuhupaisan johtosarjan jälkeen päästiin maistamaan todellista mestarilaatua, kun kuningas Barksin Kun taivaalta satoi rahaa alkoi sivulta kolmetoista. Vaikka tämänkin klassikon olen lukenut monen monituista kertaa, aina se vain säväyttää. En usko, että kukaan pystyy enää luomaan niin ilmiömäisen ensiluokkaista Aku Ankka -sarjakuvaa kuin Carl Barks teki. Kyn taivaalta satoi hrahaa, douze points.

Kirsikkana kakun päällä oli alijumala Rotan Kaikenkadottimen ensimmäinen osa. No, myönnettäköön, ettei tämä ollut paras lukemani Rota, mutta ihan hyvä kuitenkin. Kaikenkadotin, dix points.

Ja ainahan mukaan yksi Heymansin vitsisarja mahtuu. Kukkaskielellä, huite points.

Paras kupla tulee tällä kertaa Roopen suusta: "Minä itse tiedän, ettei raha oikeastaan ole minkään arvoista. Se on pelkkää paperia ja metallia!"

Muita hyviä sanoja olivat mammona, pulittaa, loksuttaa leukoja ja kissa vieköön.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat