2015/33

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Koulut alkavat! Monesti Akkarin tasoa verrataan vertaamalla vuosia toisiinsa. Itse usein vertaan myös kuukausia toisiinsa. Myös vuodenaikoja ja vuosikymmeniä voi verrata toisiinsa, joten lukuvuosiakin  oidaan käyttää ihan hyvin vertailussa! Tästä alkaa tavallaan uusi vertailu-jakso, sillä ainakin itse olen joskus verrannut Akkarin tasoa lukuvuosittain.

Kansi oli hieman tTvallista huonompi. Piirrokset eivät olleet kummoiset ja ideakaan ei hymyilyttänyt. Sen saattoi arvata, kun kannen oli tehnyt hollantilainen, mielestäni huono käsikirjoittaja ja piirtäjä, Wilma Van Den Bosch, tai jotain sinne päin. Olikohan ensimmäinen kerta, kun lehtori Varpula oli Aku Ankka-lehden kannessa?

Tässäkään numerossa, kuten kahdessa edellisessäkään, ei nähty hollantilaistuottoisia sarjoja, sillä Janet Gilbertin ja Bas Heymansin Rahapata on Egmont-tuotantoa. Bas kun nykyään tekee töitä myös Egmontille. Janet Gilbertin tarinoissa tapahtuu aina jotain yliluonnollista, muttei kauhean kekseliästä. Tällä kertaa padassa, joka muutti popcornit taikapadassa hetkeksi ehdaksi käteiseksi, oli kyllä ideaa, muttei tarinassa oikein tapahtunut muuta. Ihan hyvä tarina kuitenkin, ei lukeudu vuoden huonoimpiin. 1-sivuinen Carlo Gentinan Huippusuoritus taasen oli kyllä holllantilaista tuotantoa, ja vitsi oli ihan hauskakin.

Lehden johtosarja liittyi koulunnalkuun, kuten aina näin lukuvuoden alussa. Viimevuonna seurattiin vain tylsästi Ankanpoikien lintsausta, mutta tämä oli jo paljon parempi. Opettaja oli turhan virka-intoinen ja alkoi määräillä Akun ja poikien arkea, mutta sai onneksi lopuksi opetuksen, ja pojat jatkoivat yhteiseloaan, eivätkä erkaantuneet, kun Theofilus Rauma eli T. Rauma (trauma) halusi. Käsikirjoittajina johtosarjassa Kolme miinus kaksi on yksi  olivat hyvät Pat & Carol McGreal ja Marco Rotan piirrokset olivat kyllä todella hienot, vaikkei maisemia paljon nähtykään.

Terje Nordberg käsikirjoittaa nykyään myös Mikki-tarinoita, joten Nordbergin ensimmäinen Mikki-seikkailu julkaistiin tässä numerossa. Positiivinen yllätys oli Musta Pekka, mutta muuten Joaquinin piirtämä Isojalan jäljillä ei ollut ihan niin onnistunut, kuin olisi voinut kuvitella, mutta hyvähän tästä tuli silti!

Fabrizio Petrossi on myöskin tehnyt muutoksen, sillä nykyään hän piirtää myös Ankkaa. Francois Corteggianin ideoima Selvää säästöä oli ihan mukava tarina tähän loppuun.

Kolme miinus kaksi on yksi: 9-

Isojalan jäljillä: 9-

Rahapata: 8 1/2

Selvää säästöä: 8 1/2

Tässä numerossa nähtiin aika paljon kaikenlaista uutta: Nordbergin Mikkiä, Petrossin Ankkaa... Kermaksi kakun päälle vielä hieman paljastuksia tulevasta ja William Van Hornin 1-sivuinen, joten kyllä tälle on annettava se 9-.

Kommentit (0)

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat