2015/40

Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

Syyskuun viimeisen lehden kannessa on ihan hauska, syksyinen idea ja piirroksetkin on hyvät, mutta eniten tykkään tästä kuvakulmasta, jossa lennetään korkeuksissa Akun kanssa.


Tämän lehden paras tarina on miun mielestä sivulta 23 alkava toivesarja, eli Carl Barksin Epäonnistunut yritys. Olen Barksin fani, ja tunnen herran tuotantoa kohtalaisen hyvin, mutta tää tarina oli ihan uusi tuttavuus hänen sarjoistaan. Juoni on yksinkertaisen hauska: Akulle ei kelpaa kadunlakaisijan homma, vaan hän haluaa tähdätä korkeammalle. Ja niinkuin yleensä, juttu ei mene suunnitelman mukaan, ja Aku on lopussa taas harjanvarressa. Lehden hauskin kupla tai sutkautus tai mikälie on poimittu tästä tarinasta: "Mursunihraöljyä!"


Johtosarjakin on hyvä. Ankanpoikien elämää sekoittaa salaperäinen ja "niiiin söötti" Sohvi, joka paljastuukin eri ulottuvuudessa eläväksi loitsijatytöksi. Sohvi pystyy palaamaan kotiinsa vain kullan lähettyvillä, joten pojat auttavat häntä murtautumaan Roopen rahasäiliöön, ja tarina päättyy onnellisesti. Ferrariksen piirrokset on energiset ja raikkaat värit sopii tarinaan hienosti.


Rakastan aina Akkarin luonnonsuojeluteemoja, eikä Vicarin kuvittama Luonnollinen ratkaisu ole mikään poikkeus. Idea ei ole mikään omaperäisin, mutta toimii silti. Eläinten kannalta kävi hyvin tässä. :)


Kolmesivuisessa jutussa porauduttaan vielä Hessun pettämättömään logiikkaan. Lehti ei lopu kuitenkaan siihen, koska Ankallisakatemian sarjakuvakoulun vitososassa on vielä kattavasti tietoa kansien ja sarjojen värittämisestä. Oliko tää nyt viimeinen osa Sarjiskoulua, vai tuleeko vielä? Kuitenkin, monipuolinen ja hyvä Akkari.

// Johtuuko uudistuksesta, että kappalejaot ei näy? Toivottavasti korjataan.


/// Eikun nyt näkyy ainankin noin, kun kävin offissa lukemassa Kroopen ohjeet. Kiitos sinne!

Kommentit (2)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Nyt sitten vuorossa uusimman Akkarin, eli numeron 40, arvostelu.
Kannen on jälleen taiteillut Rodriques, jonka piirrosjälkeä ovat mm. numeroiden 28, 34 ja 38 kannet. Rodriques on mielestäni parhain kansitaiteilija, joten hyvä juttu, että Suomessa(kin) hänen kansiaan paljon nähdään.
Nopealla vilkaisulla lehti vaikuttaa mielenkiintoiselta - ainakin piirtäjinä ovat mm. Vicar ja Barks. Muiden tarinoiden piirtäjät eivät myöskään mitenkään negatiivisia ajatuksia saa mieleen: Andrea Ferraris ja Jose Antonio Gonzales.
Toimituksella on tapana julkaista kerran kuussa Barksin klassikko, mutta Rosan juhlavuoden kunniaksi joinain kuukausina Barks korvataankin Rosalla. Elokuussa nähtiin Rosaa, joten on taas Barksin aika. "Epäonnistunut yritys" on hauska tarina, jossa Aku lähtee laivamatkalle poikien kanssa myymään eskimoille tavaraa. Kaikki ei tietenkään onnistu, ja lopputuloksena on se, että Aku purjehtii takaisin Ankkalinnaan jäävuoren sisällä. Vähän seikkailullisempaa Barksia siis tällä kertaa, hyvä.
Johtosarjan on tehnyt Andrea Ferraris ja Maya Åstrup. Tarinaan "Uusi tyttö" sopi italialainen piirrosjälki, mutta vielämparemoi tarinanolisi ollut, jos piirtäjänä olisi ollut Giorgio Cavazzano. Tämän tarinan tekijät ovat muuten samat, jotka loivat minuun hyvin uppoavan tarinan "Hansu Hanhen alakulo", joka julkaistiin reilut kaksi vuotta sitten Akkarissa.Yhtä hyvä suoritus tämä ei ollut, eikä tarina edes yllä yli keskitason. Toisenkin tarinan tekijät, varsinkin piirtäjä, saivat aikaan odotuksia. "Luonnollinen ratkaisu" on Vicafin hollantilaiselle kustantamolle tekemä tarina, jonka käsikirjoittaja on Gaute Moe. Vicarin piirrokset sopivat Moen tarinoihin todella hyvin.
Totta se taitaa olla, että Hiirimaailman hahmoja nostetaan taas enemmän esille Akkarissa, sillä tässäkin numerossa seikkailevat myös Hessu ja Mikki."Hyvät neuvot kalliit"-tarinan ovat tehneet Robert Dammen ja Jose Antonio Gonzales.

Lehti oli kokonaisuudessaan jälleen kerran hyvä, muttei erityisen huikaiseva.
Uusi tyttö: 9-
Luonnollinen ratkaisu: 9
Hyvät neuvot kalliit: 8 1/2
Epäonnistunut yritys: 9
Sivuilla 2 ja 33 oli myös Ankallisakatemian sarjakuvakoulun viides, eli toiseksiviimeinen osa.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat