2015/41

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Syyslomat ovat alkaneet! Säästin tämän Akkarin viikonlopulle, joten en olisi aikaisemmin voinut tätä arvostellakan. Syyslomien alun kunniaksi numerossa 41 on nykyisin jokin pieni yllätys: Viimevuonna se oli Ankkalinnan kartta (itse asiassa kaksikin kappaletta!) ja nyt on vuorossa Don Rosan Ankkojen sukupuu!
Kansikuva on Don Rosan piirtämä, tarinaan "Ahneen palkka" liittyvä kansi, jossa Aku vajoaa Roopen rahasäiliön rahojen syvyyksiin. Sisäkannessa taasen on Oma Nurkka, jossa kerrottiin Ankkojen sukupuun taustasta. Oivallinen aloitus lehdelle!
Tietenkin kannesta päätellen lehdessä myös nähtiin Rosan "Ahneen palkka". Ilmeisesti tämä on taas se Barksin korvaava klassikko, joten Barksia nähtänee seuraavan kerran vasta marraskuussa. Tässä tarinassa on hyvä idea, vittauksia Barksin sarjoihin ja vähän muuhunkin, hyvää huumoria, mahtavat piirrokset, pari erikoisen kokoista ja muotoista ruutua, kuten sivun 26 neljän ruudun korkuinen ruutu, ja mukana oli vieläpä Don Rosan lyhyt tarinaan liittyvä puhe. Mahtavaa!
Johtosarjan "Kanien kuningas" käsikirjoittaja on, harmi kyllä, yksi inhokkikäsikirjoittajistani, Janet Gilbert. Kyseessä on 10-sivuinen perinteistä Akun sähläystä sisältävä tarina. Sitten lähdetään kaivelemaan niitä plussia, joka ei olekaan vaikeaa! Nousee esille monia tarinaa parantavia asioita, kuten Rodriquesin piirrosjälki, tiimalasien kuvat ilmoittamassa ajan kulumista ja Pelle Pelottoman esiintyminen tarinassa. Tarina yltää melkein keskivertohyvän tarinan tasolle, muttei ihan.
Suuri ilon aihe on, että Hiirimaailman hahmoja ollaan nyt koulujen taas alettua julkaistu melkein kaikissa numeroissa. Tämäkään numero ei petä sen suhteen, sillä johtosarjan ja Rosan klassikon välissä komeilee 8-sivuinen Gorm Transgaardin ja Joaquinin "Kallis kömmähdys". Tarinassa Mikki tyrii, mutta Minni peladtaa hänen maineen. Tarina on varsin hyvä nyky-Mikiksi, vaikkei Minni kauhean hyvä hahmo olekaan.
Kanien kuningas: 8 1/2
Kallis kömmähdys: 9+
Ahneen palkka: 10
Tiedättekös mitä? Tämä lehti on mielestäni tämän vuoden tähän mennessä parhain lehti! Keskiarvoksi 9+!
HUOMIO! JOS LUET ETEENPÄIN, SAAT SELVILLE HIEMAN TULEVISTA AKKAREISTA. ÄLÄ LUE, JOS ET HALUA TIETÄÄ!
Seuraava numero on Superhessun 50-vuotisjuhlanumero, ja Daan Jippesinkin juhlanumero julkaistaneen pian. Numerossa 36 alkanut sarja, jossa yhdistyvät Aku Ankka ja vanhat kirjat sekä sadut, saa vielä kolmee osaa jatkoa. Inducks näyttää, että tulossa on vielä 14-sivuinen Midthunin Peukaloisen retkiin perustuva tarina, Fabian Erlinghauserin 10-sivuinen Hannuun ja Kerttuun perustuva tarina, sekä Flemming Andersenin 10-sivuinen Lumikuningattareen perustuva tarina. Numero 52 on 52-sivuinen numero, jossa nähdään mm. Don Rosan "Ankkapalatsin erakko". Numeroissa 50-52 nähdään myös Arild Midthunin joulu-jatkis. Vuoden viimeinen numero on tuplanumero, kosks seuraava numero ilmestyy vasta kahden viikon päästä. Silloin tosin on loppiainen, joten Akkari siirtyy edelliselle päivälle, eli odotettavaa on 13 päivää.

Kommentit (1)

Irvikissa
Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

Koska ajatukset on jo numeron 42 arvostelussa, teen tästä vaan nopean yhteenvedon:

Don Rosan ahneen palkka on "Kentuckyn ankkakunkun" parhaita vitsisarjoja, eli se saa minulta (yllättäen?) täydet pisteet. Johtosarja saa myös piirroksista isoa kiitosta, mutta Janet Gilbert voisi käyttää mielikuvitusta vähän reilummalla kädellä. Joaquinin ja Gorm Transgaardin Kallis kömmähdys on myös aika hyvä mikkisarja. Klassinen Oma nurkka löytyy lehdestä myös, ja toimitus käsittele taas kaikkien iloksi ankkojen sukukiemuroita, Rosan sukupuujulisteen takia. Huomasitteko muuten muutokset edellisestä sukupuusta? Esimerkiksi Roopen äiti on nyt Lauha Lapasorsa... Niin, ja julisteen toisella puolella on myös Barksin piirtämä Ankkojen perhepotretti. Lehti on huippu, Suomalaisella Aku Ankalla on tällä hetkellä lippu korkealla ( niinkuin on muuten melkein aina ollutkin).

Esikatselu ei toimi, toivottavasti tekstissä ei ole paljoa virheitä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat