2015/42

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

On tänään ilmestyneen Akkarin arvostelun vuoro:
Lehti aloitetaan poikkeuksellisesti Paul Murryn Superhessu-kannella, mutta siihen on kyllä syynsä: Superhessu täyttää 50 vuotta! Superhessua juhlistetaan näkyvästi lehdessä, eikä ihme, kun Superhessu on ollut ilonamme jo puolivuosisataa!
Superhessun juhlan kunniaksi on oikein tehty uusi Superhessu-tarinakin. Juhlasarjasta ovat ottaneet vastuun käsikirjoittaja Lars Jensen ja piirtäjä Miquel, ja tarinan nimi onkin osuvasti "Puolivuosisadan keikka". Tarina on vain seitsensivuinen, mutta se ei juurikaan haittaa. Tarinassa ollaan hienosti viitattu Superhessun 50-vuotiseen uraan, sillä tarinassa roistot uskottelevat Superhessulle hänen olleen vuodessa 1965 vain aikakoneella, jota Superhessu ei ollut vielä tehnyt. Superhessun oli mentävä menneisyyteen, ja tehtävä kaikki niin kuin väärennetyssä lehdessä kerrottiin, eli kykkiä luolassa, jotra historia ei muuttuisi. Sillä välin roistot ryöväsivät kaupunkia, mutta lopulta Superpelle korjasi tilanteen. En juuri pidä Superpellestä, enkä Pikku-Pellestä, mutta sekään ei nyt kauheasti haitannut. Piirroksissa on parantamisen varaa. Superhessun juhliminen ei siihen päättynyt, vaan Toimitus on päättänyt julkaista Bob Oglen ja Paul Murryn peräti 32-sivuisen Superhessu-seikkailun "Salaperäinen tohtori Aikarauta". Tarina lienee jaettu kolmeen osaan, sillä tämä osa oli vain 8 sivua pitkä. Jatkosarjoja ei ollakaan pitkään aikaan nähty - ei sitten elokuun alkupuolen.
Superhessun juhlahumun ohella juhlistettiinpa Akkarissa erästä toistakin henkilöä - Ei hahmoa, vaan piirtäjää - Daan Jippesiä! Hänen kunniaksi johtosarja oli Pascal Oostin ja Jippesin "Maitoa, hikeä ja kyyneliä", joka oli loistavasti piirretty! Plussaa myös Petkunterästä ja tarinan lopusta.
Juhlahumun keskelle mahtui vain yksi lyhyt tarina, Gaute Moen ja Mau Heymansin "Piraatin elämää". Moe oli keksinyt jälleen kerran omalaatuisen tarinan, sillä tarinassa seurattiin Tupun, Hupun ja Lupun keksimän merirosvo-tarinan tapahtumia.
Superhessun kunniaksi nähtiin myös kattava artikkeli, mutta Daan Jippesin huomioiminen jäi vähemmälle - ilmeisesti siksi, koska häntä juhlistettiin enemmän Aku Ankka Ekstran puolella. Tarinoiden osalta oikein mukavaa syyslomalukemista. Akkarin taso on taas nousussa!
Maitoa, hikeä ja kyyneliä: 9
Puolivuosisadan keikka: 9-
Piraatin elämää: 9-
Salaperäinen tohtori Aikarauta: 9
Keskiarvo: 9

Kommentit (5)

Irvikissa
Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

D'Arvit, D10, sanoit melkein kaiken, mitä minä aioin, joten tästä tulee nyt varmaan joku toistokirjoitus, mutta yritän nyt kirjoittaa jotain järkevää silti...:)

"Superhessu 50 vuotta!" lukee uusimman Akkarin kannessa, joka on pyhitetty Ankkalinnan omalle, taivaalla lentelevälle alusvaatemallille, eli Hessun sankarilliselle alter egolle Superhessulle! Lehden lopussa alkaa Paul Murryn ja Bob Oglen klassikkojatkis Salaperäinen tohtori Aikarauta, jossa nähdään kunnolla äksöniä Superhessun taistellessa vähän hömelösti vääryyttä vastaan. Superhessun synttäreiden kunniaksi on tehty myös ihan uusi sarja Puolivuosisadan keikka. Tarinassa on mukana myös Superpelle, joka... no, skippaan juoniselostuksen koska D10 kirjoitti siitä kaiken oleellisen. Tarina on hyvä juonelta, ja Miguelin piirroksetkin ihan hyvät. Muuten, eikö viimeisen ruudun valkonaamainen naishahmo, jolla roikkuu kamera kaulassa, näytäkin erään toisen Superhessutarinan toimittajalta? En tiedä onko se vain sattumaa, vai onko Miguel piirtänyt hänet tarkoituksella. Ehkä siellä on muitakin hahmoja vanhoista Superhessutarinoista...?

Lehdessä mainitaan toinenkin synttärisankari, eli Hollannin huippupiirtäjä Daan Jippes, joka viettää seitsenkymppisiään. Jippesin kunniaksi johtosarja oli hänen ja (minulle tuntemattoman) Pascal Oostin tarina Maitoa, hikeä ja kyyneleitä. Daanin piirrokset ansaitsevat kaiken hehkutuksen, ja oli hienoa nähdä Carl Barksin luoma hahmo Petkunterä mukana tarinassa.

Sitten vielä melko lyhyt Tupu, Hupu ja Lupu-tarina, jonka käsikirjoitus on kekseliäs ja Maun piirrokset sitä hänen hyvää laatuaan. Poikien asuista tuli muuten mieleen Barksin klassikko Taistelu Ankkalan talosta. Lehti on mahtava, aina tälläisiä, kiitos! Varmaan hyvää tuleekin ensi viikolla, kun Midthunin Peukaloisen retket-mukaelma löytyy lehdestä..

Irvikissa
Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

Hoo, niin näyttää olevan! En vaan oo lukenut noita vanhempia Superhessuja niin paljoa tao ei vaan ole jäänyt noita hahmoja mieleen. :) Kiitos kuitenkin linkistä. Ja hei, tuli mieleen, että olisi kiva päästä kisailemaan Akkari-visassa...( vink vink)

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Tällainen hiukan tyngempi arvostelu tällä kertaa, mutta joka tapauksessa täältä pesee.

Kansi on sopivan hopomainen ja simppelisti hauska. Vaikka yleensä katson kaikenlaisia ylimääräisiä tekstejä kannessa nenänvartta pitkin, niin suotakoon Superhessun syntymäpäiväteksti sen onnistuneen sijoituksen ja selkeän aiheellisuuden johdosta.

Sisäkannessa esitellään Superhessun historiaa varsin onnistuneesti ja löytyypä alalaidasta vielä toinenkin merkkipäiväuutinen. Onnea Daan Jippekselle myös täältä Lounais-Suomesta!

Niin, Daan Jippes täytti 70 vuotta, eikä tarvitse olla Hercule Poirot löytääkseen asiayhteyden Jippesin juhlien ja tämänkertaisen johtosarjan välillä. Maitoa, hikeä ja kyyneleitä (itse pidän kyllä enemmän muodosta "kyyneliä") on paitsi Jippesin taiteilema, myös mestarin osin itse kirjoittama. Ja laatusarjakuvaahan nämä kymmenen sivua ovat. On piristävää tavata pitkästä aikaa barksistinen ketkuklassiko Petkunterä.

Ensimmäinen kahdesta Superhessu-tarinasta on melko tuore Miguel-seikkailu Puolivuosisadan keikka. Hieman ontuva aikajatkumoesimerkki kuitataan Hessun yksinkertaisuudella, eikä tämä tarina välttämättä 2000-luvun suuriin klassikoihin tule nousemaan. Vierastan myös lähtökohtaisesti nykyteknologiaa Aku Ankka -sarjakuvissa sekä erityisesti tuollaisia synttärikakkulopetuksia.

Jäi hieman epäselväksi, mikä oli Piraatin elämää -kertomuksen ajatus.

No niin! Hiiri- ja hopomestari Murryn klassikko on aina tervetullut yllätys Akkariin. Superhessusta saadaan nauttia myös seuraavassa numerossa, sillä Salaperäinen tohtori Aikarauta on jatkotarina.

Niin, ensi numero. Sitä odottelen harvinaisen innokkaasti, sillä Peukaloisen retket oli suuria suosikkejani niihin aikoihin, kun opin lukemaan (hieman tietysti harmittaa, etten voi sanoa oppineeni lukemaan Akkarin siivellä) ja tuosta hahmosta ei voi olla erehtymättä. Martti-hanhihan se siinä!

Viikon paras kupla on "Minulla ei ole muuta iloa elämässäni kuin lemuavat juustot"

Eipä tästä niin lyhyttä arvostelua sitten tullutkaan, toivottavasti jaksoitte lukea. Ja suotavaa olisi, että nämä alkeelliset koodaukseni toimisivat ja viesti näyttäisi järkevältä.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat