Suomalaiset Ankka-taiteilijat

Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Päätin nyt tehdä oman ketjun suomalaisille Ankka-piirtäjille ja -käsikirjoittajille, sekä sellaiseksi haluaville. Tarkoituksena olisi puhua muistakin suomalaisista Ankka-taiteilijoista, kuin Kari Korhosesta.
Mitä niitä muita sitten on, kuin Korhonen? Ainakin käsikirjoittaja Kai Vainiomäki, mutta hänen töitään ei jostain kumman syystä julkaista Suomessa läheskään niin paljon, kuin muissa Pohjoismaissa. Myös Mauri Kunnas on käsikirjoittanut aikoinaan kaksi tarinaa, joista toisen on piirtänyt Vicar, ja toisen Kunnas itse. Molemmat on julkaistu Suomessa:
http://coa.inducks.org/story.php?c=D++2343
http://coa.inducks.org/story.php?c=XF+FIN+2011-001
Janne Toriseva on tehnyt kymmenisen vuotta sitten kaksi tarinaa, joista toinen, The Albino Woodchirper, julkaistiin vasta viimevuonna Akkarin numerossa 37, ja toinen, The Indian Curse, on jäänyt vain käsikirjoitukseksi, eikä siitä siis ole mitään tietoa.
http://coa.inducks.org/story.php?c=D%2FD+2004-010&search=%20Janne%20Toriseva
Tänä vuonna Ruotsissa, Saksassa ja Tanskassa on julkaistu tänä vuonna tehty 1-sivuinen Hessu-tarina, jonka on piirtänyt Rodriques, mutta käsikirjoittanut Jaakko Seppälä. Jääköhän tämä vain yksittäistapaukseksi, vai onko siinä meillä uusi suomalainen Ankka-tekijä?
http://coa.inducks.org/story.php?c=D+2015-066
Keskustelua siis Suomen Ankka-piirtäjistä ja -käsikirjoittajista, sekä Ankka-taiteilijoiksi haluavista. Täällä voi esim. kertoa omista Ankka-tarinoistaan, jos ihan tosissaan aikoo Ankka-taiteilijaksi.

Kommentit (2)

Josefin e
Seuraa 
Liittynyt22.3.2014

Kukaan ei ole näköjään laittanut kommenttia tähän,mutta itse olen harkinnut aikoa ylipäätään piirtäjäksi/taiteilijaksi,mutta toki Aku Ankka piirtäjäksi tai käsikirjoittajaksi olisi upeaa tulla sillä Suomessa niitä on kuitenkin melko vähän (siis tunnettuja). Haluaisin piirtää vaatteiden ryppyjä ja ihmisten liikkeitä osata piirtää,mutta jätän varmaan tuonnemmaksi sen sijaan harjoittelen Akun piirtämistä ja tarinoiden tekemista/käsikirjoittamista.

En osaa piirtää kovin hyvin joten haluaisin vinnkejä käsikirjoittamiseen ja piirtämiseen jos mahdollista.

PÖÖ!  

A r s k a
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Kai Vainiomäestä tulee aina mieleen tarina "Ei perheen pienimmille", jossa Ankanpojat haluavat katsella väkivaltaista elokuvaa. Se julkaistiin aikoinaan lehdessä, joka oli pyhitetty pohjoismaisille taiteilijoille. Piirtäjänä oli Arild Midthun, jonka tyyli oli vielä tuolloin muotoutumassa. Modernin ja ainakin yhteispohjoismaisen ankkasarjakuvan omasta mielestäni yksi suurimmista helmistä ja sarja, jonka olen ahminut lukemattomia kertoja ja aina se on yhtä mainio.

Toinen juoneltaan suorastaan uskomaton tyylinäyte oli Kari Korhosen käsikirjoittama ja jonkun muun piirtämä "Tujun sinapin tapaus". Siinä missä Aku Ankka -sarjakuva useimmiten rakentuu aika suppeasti jonkun tietyn teeman ympärille, Korhonen oivalsi nerokkaasti yhdistää useita eri tapahtumia, jotka lopulta kytkeytyivät mitä mielenkiintoisemmilla tavoilla yhteen. Ehkäpä Korhosen kaikkien aikojen paras työ.

En tiedä, en ole oikein vieläkään tottunut Korhosen uuteen jopa häivähdyksenomaisesti surrealistiseen piirrostyyliin. Toki siihen vaikuttaa hyvin vahvasti se tosiseikka, että olen aikoinaan kasvanut hänen 2000-luvun jälkimmäisen puoliskon sarjojensa parissa. Jotenkin siinä Ankkojen Suomen-kiertueen yhteydessä se tuttu korhosmaisuus katosi. 

Olisi kyllä ollut mielenkiintoista, jos Mauri Kunnas aikoinaan olisi ajautunut vakinaiseksi ankkapiirtäjäksi. Olisiko esimerkiksi kaikkien rakastamaa Herra Hakkaraista koskaan syntynyt? Se olisi kyllä ollut sääli.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat