2015/45

Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

Sunnuntai on hyvä päivä Akkarin arvostelulle.

Neliosainen Superhessu-jatkis loppui tässä numerossa. Hessu sai Aikaraudan tyrmättyä, jonka jälkeen selvisi, että koko tohtori oli vain Geppetton keksintö. Tämä sarja jää varmaan ainankin minun muistiini positiivisessa mielessä, sillä näin pitkiä jatkiksia näkee hyvin harvoin Aku Ankassa. Ja kun tekijöinä vielä on sellainen kaksikko kuin Bob Ogle ja Paul Murry, niin...niin. Tykkään. Näiden tekijöiden kautta kun päästään nostalgiseen tunnelmaan, pitää mainita myös Carl Barksin kekseliäs Pelle-kansi, joka sopii sisäkannessa julkistettavaan kisaan. Pitää varmaan alkaa suunnitella höyhenen kevyttä koulureppua tai jotain vastaavaa.

Johtosarjan piirrokset on tällä viikolla Feriolin kynästä. Juoni ei oikeastaan ole tarinassa mikään uusi, mutta Maya Åstrup on silti saanut juonesta ihan mielenkiintoisen. Iineskin on tässä sarjassa mukava, eikä sellainen päätään aukova miestenhakkaaja, joka saa lukijan repimään koko lehden kappaleiksi ja kaivamaan pesäpallomailan esiin. Hannun ja Akun ominaisuudet siis vaihtuvat, ja Aku on ensin sekaisin tuuristaan, mutta ymmärtää lopussa, mitä oikea onni on.

Täytetarinassa on samat tekijät kuin viimeviikolla: Olaf Moriarty Solstrand ja Carlos Mota. Viimeviikkoinen suoritus oli mielestäni parempi sekä piirrosten että käsikirjoituksen puolesta, mutta ihan hauska tämäkin.

Keskeltä löytyi myös Arild Midthunin piirroksia. En muista milloin viimeksi Arildilta olisi nähty Akkarissa muita kuin johtosarjoja, mutta toimii se näinkin. Sune Troelstrup ottaa kässärillään kantaa yleiseen ongelmaan: kaikille on varmaa tuttua nähdä autoilija pälättämässä puhelimeen ajaessa. Aku yrittää löytää tähän kompromissin, mutta homma ei mene suunnitellusti. Murresarja on hyvä, mutta täysin samaa en voi sanoa Avaruusaseman Ankasta. Piirrokset on kyllä hyvät, mutta vitsiä en oikein tajunnut. Pelle nähdään muuten jokaisessa tarinassa lukuunottamatta jatkista ja yksisivuisia, keksijäkilvan kunniaksi arvatenkin. Ja kolmas kekseliäistä faktoista todistaa sen, että Barks oli nero.

Kommentit (1)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Arvostellaanpa uusin Akkari, ennen kuin seuraava kolahtaa postiluukusta!

Keksijänerokilpailu 2016! Kyseinen teksti lukee kannessa, jonka on piirtänyt itse Ankkamestari Carl Barks. Keksintökilvan kunniaksi kannessa esiteltiin tietenkin jokin Pelle Pelottoman keksintö - tällä kertaa se oli poljettavat jalat! Sivulla 2 kerrottiin tarkemmin kilpailusta, ja kerrottiin myös muutama keksintöihin liittyvä fakta. Eräs fakta nosti esille jälleen Carl Barksin, sillä hänen tarinassaan "Atomipommi" Aku sanoo kaavan, joka tulevaisuudessa huomattiin aivan oikeaksi kaavaksi, joka toteutui. Barkshan on ennustanut myös muitakin juttuja - esimerkiksi planeetan, jonka Hansu eräässä tarinassa löysi Pelle Pelottoman kanssa.

Viimenumerossa teemana oli halloween, mutta tässä lehdessä teema on keksinnöt. Lehdessä on yhteensä kolme tarinaa, joissa esitellään Pelle Pelottoman keksintöjä. Johtosarja, Maya Åstrupin ja Feriolin "Onnettoman onnekas" esittelee keksinnön, joka auttaa Hannua muistamaan, koska hänen voittamansa palkinnot pitää noutaa. Koneeseen tulee kuitenkin virhe, ja se räjähtää muuttaen Akun ja Hannun onnen vastakkaisiksi. Aku ei kuitenkaan käytä onneaan oikein, vaan tulee karkoittaneeksi kaikki sukulaiset ympäriltään. Aku istuu yksin synkässä linnassa yksinäisenä, joka on selvästikin viittaus Roopen nuoruuteen, jossa Roopelle kävi samoin, vaikkei tuurilla olekaan osaa eikä arpaa Roopen rikastumisessa. Sune Troelstrupin ja Arild Midthunin tarina "Vanhassa vara parempi" esittelee itse ohjattavan auton ja Olaf Moriarty Solstrandin ja Carlos Motan "Mustaa valkoisella" esim. sumun, joka muuttaa asioita menneeksi, näin huonosti selitettynä.

Superhessu-jatkis saa vihdoin päätöksensä, neljännessä osassaan. Tarina oli kokonaisuutena oikein mainio, mutta ei ehkä kuitenkaan ihan niiden vuoden parhaimpien tarinoiden sekaan pääse.

Monessa numerossa peräkkäin on kaksi viimeistä sivua omistettu 1-sivuisille. Jääköhän se tavaksi, vai onko tämä vain sattumaa? Sivun 31 vitsin on piirtänyt Freddy Milton, ja tarina on jopa 25 vuotta vanha! Ihan mukava siis nähdä vanhojakin lyhyitä tarinoita. Piirrokset ja käsikirjoitus ovat molemmat hoidettu hyvin. Toinen 1-sivuinen oli Danielin piirtämä murresarja, joka oltiin käännetty Tornionjoen murteelle. Sivulla 33 myös kerottiin, että peräpohjalaista murretta saadaan lukea myös numerossa 51 vähän pidemmässä tarinassa, ja samassa numerossa murresarja huipentuu Kemin murteeseen. Niitä ennen kuitenkin numeron 47 Stadin slangi!

Onnettoman onnekas: 9
Mustaa valkoisella: 9-
Vanhassa vara parempi: 8 1/2
Salaperäinen tohtori Aikarauta, osa 4: 9
Avaruusasema Ankka: 9-
Väylän lohikunkku: 9
Kokonaisarvosanaksi tulee hyvä 9-! Hienoa, että Akkarin taso on taas parempi! Seuraavalla kerralla luvassa Vicaria!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat