2015/46

Seuraa 
Liittynyt31.1.2015

Tässä lehdessä nähdään taas ainakin minun kaipaamaani William Van Hornia. Yleisesti oon saanut vähän sellaisen vaikutelman, että Van Hornin piirroksista tai käsikirjoituksista ei paljon pidetä, koska ne ovat "vähän tökeröitä ja outoja", mutta päinvastoin! :) Hänen piiroksensa ovat minun makuuni juuri yksinkertaisen pelkistettyjä, ja juonet joskus vähän outoja, mutta se outous ja erilaisuus vain erottaa hänet massasta. Pakko myöntää, etten minäkään vielä pienenä ankkafanin versona liiemmin välittänyt ko. tekijän töistä, mutta olen oppinut niitä arvostamaan. Tämän lehden Van Horn-pläjäys on nimeltään Pahainen pelinappula. Pelle on siinä keksinyt uuden "nerokkaan vekottimen", eli tietokonepeleihin tarkoitetun vastaanottimen, joka saa kantajansa siirtymään pelin maailmaan. Keksintö sattuu näyttämään kolikolta, jonka Pelle sitten epähuomiossa heittää Akulle, ja hän joutuu pelin maailmaan tietämättään. Aku kohtaa kaikkea outoa pelin sisässä, kuten monia erittäin oksettavan kuuloisia piirakoita ja tultasyöksevän Lepakko-Iineksen. Lopussa eräs poliisi saa vastaanottimen käteensä, ja Aku toteaa tämän touhua katsellessaan "Melkoisia hourupäitä poliisin toimeen päästetäänkin". Eikö kuulostakkin oudolle? Piirrokset ja juoni siis oikein hyvät.

Lehden johtosarja on Gaute Moen ja Vicarin yhteistyön hedelmä. Vicar on (tai oli, mutta hänen henkensä elää hänen sarjakuvissaan) minulle sellainen piirtäjien vaniljajäätelö: tuttu ja turvallinen vaihtoehto, joka myös maistuu aina yhtä hyvälle. Gaute Moen käsikirjoituskaan ei ole yhtänn hullumpi. Aku pääsee Rahnamaan prinssin kruunajaisiin Roopen kustannuksella, jossa hän joutuu kiillottamaan kruununjalokiviä. Karhukopla sekaantuu juttuun yrittämällä varastaa jalokivet, ja monien sattumusten takia kruunu joutuu Akun päähän kruunajaispäivänä, eli Akusta tulee (hetkeksi) Rahnamaan kuningas. Loppu on myös hauska. Tarina on vähän lyhyempi kuin johtosarjat yleensä, vain kahdeksansivuinen, mutta menovauhtia sivumäärä ei haittaa.

Virta poikki-sarjan piirtäjä Fabrizio Petrossi tunnetaan enemmän mikkipiirtäjänä, mutta jos minulta kysytään, hän voisi käyttää taitonsa Ankkojen piirtämiseen, sillä tarinan piirrokset ovat aika hyvät. Ja Olaf Moriarty Solstrand nähdään jälleen käsikirjoittajana hyvällä menestyksellä. Pointseja tarinalle siitä, että siinä nähdään omassa profiilikuvassanikin oleva Joppe, Carl Barksin hieno luomus. :)

Perjntaita 13. päivää juhlistetaan Akkarissa mielukivituksellisesti nimetyllä Perjantai 13. päivä-sarjalla. En saa päähäni oikein mitään Silvio Cambonin piirtämiä tarinoita, mutta ainakin hän taitaa olla kuvittanut Ropsuissa ilmestyviä Ankportin tarinoita. Hyvä tarina kuitenkin, Aku oli kerrankin onnekas epäonnenpäivänä, poikien ansiosta (jotka eivät olleet niin onnekkaita).

Lehteä piristää vielä iso artikkeli The Duckforce Rises-pelistä (nyt äkkiä se myös Androidille!), johon Kari Korhosen piirtämä kansi liittyy, sekä Wanda Gattinon yksisivuinen. Voisin oikeastaan laittaa numerotkin tästä.

Kymmenen sekunnin kuningas: 9-

Virta poikki: 8+

Pahainen pelinappula: 9+

Perjantai 13. päivä: 8+

Sateen ropinaa: 8

En malta odottaa ensiviikkoista Marco Rotan piirtämää James Bond-sovitusta...

Kommentit (1)

D10
Seuraa 
Liittynyt15.2.2015

Korkea aika arvostella Akkari numero 46.
Lehti oli peli-teemainen, ja peliin kansikuvakin liittyi, nimittäin se on osa Korhosen kuvitusta The Duckforce Rises-peliä varten. Sisäkannessa ja sivulla 33 on Pelit-lehden toimittajan arvostelu kyseisestä pelistä, ja aika samaa mieltä olen: Ei erityisen koukuttava, eikä muutenkaan mikään mahtava peli, mutta ihan mielellään sitä pelaa, vaikkei nyt millään hirveällä hingulla pelin pelaamista odotakaan.

Mitäs pelejä Ankkalinnassa sitten pelataan tässä numerossa? Pelle Pelottoman outoa ja aidoltatuntuvaa virtuaalitodellisuuden mullistavaa peliä sekä Könttäkenttää, joka on Ankallisversio Minecraftistä. Jälkimmäistä peliä pelaillaan Olaf Moriarty Solstrandin käsikirjoittamassa (taas!) ja Mikki-piirtäjänä tunnetun Fabrizio Petrossin piirtämässä tarinassa "Virta poikki". Petrossin Ankoista saatiin jo pieni maistiainen tämän vuoden numerossa 33, mutta en kyllä odota innolla hänen piirtämiään Ankkoja. Itse asiassa piirrosjälki on osin jopa hirvittävää. Asiaa ei auta se, että tarinassa nostetaan esille noin 15 vuoden tauon jälkeen Nettisakki-sarjan hahmoja. Jotenkin vain en tykkää Nettisakista, eikä edes Minecraftin suuri osuus tarinassa tuo sen kummemmin lisäpotkua juoneen... Toinen peli-aiheinen tarina on onneksi William Van Hornin "Pahainen pelinappula", eli piirrokset ihan hyvät ja käsikirjoitus omakaatuinen ja hauska. Oudoin kohta on varmaankin se, kun Aku "hourii" laulavien vaahtokarkkien työntävän tätä oudon möhkäleen suuhun ja suuhun jouduttuaan suolisto muuttuu kiveksi ja perspektiivi on jotenkin outo, Akukin liukuu jotenkin luonnottamassa asennossa oudosti vääntelehtivässä luolastossa, joka yhtäkkiä päättyy kuin seinään, ja Aku tipahtaa öiseen pensassokkeloon, tai johonkin sen tapaiseen. Tässä garinassa William pääsi hyvin näyttämään taitojaan tevhdä surrealistista sarjakuvaa!

Johtosarja on jostain syystä vain 8-sivuinen, ihan hyvä Gaute Moen ja Vicarin "Kymmenen sekunnin kuningas". Lyhyet johtosarjat ovat ihan hyvää vaihtelua, jos ne vain ovat tarpeeksi seikkailullisia. Tätä tarinaa ei kuitenkaan olla johtosarjaksi tarkoitettu, vaan vitsisarjaksi, joten koko lehdessä ei ole yhtäkään sellaista seikkailullista tarinaa, ja Van Horninkin 10-sivuinen tarina on tarkoitettu vain nopeasti luettavaksi, yksinkertaiseksi hupailusarjikseksi. Vicarin piirrokset eivät olleet parhaimmat mahdolliset hänen uransa loppuvaiheilla Hollannin kustantamolle töitä tehdessä, joten piirroksistakaan ei tule niin paljon plussaa.

Näiden tarinoiden jälkeen lehteen mahtui enää kaksi garinaa: Wanda Gattinon ihan hauska 1-sivuinen syksyinen vitsi ja Terje Nordbergin (tekee tarinoita nykyään myös muille kuin Midthunille) ja Silvio Cambonin (ihan hyvät piirrokset, ensimmäinen hänen Akkari-tarinansa) "Perjantai 13. päivä", joka oli kyllä aika mitäänsanomaton.

Kymmenen sekunnin kuningas: 8 1/2
Virta poikki: 6 1/2 (!)
Pahainen pelinappula: 9-
Perjantai 13. päivä: 7
Tälle lehdelle vain 8-!

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat