Mitä mieltä olette Akusta?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mun mielestä Aku on paras, siksi kirjotin ton tekstin, mutta ihmettelen miksi en saa lisättyä sitä Akupediaan.

Aku Ankka, Donald Duck

Aku Ankka on Walt Disneyn vuonna 1934 keksimä hahmo.

Aku Ankka on Hortensia MacAnkan ja Aaron Ankan lapsi. Akulla on kaksoissisko Della, jonka

lapsia ovat Tupu, Hupu ja Lupu. Hortensia on Roope Ankan sisko, eli Roope on Akun eno. Iines Ankka ei ole Akulle mitään sukua. Akulla on neljä serkkua, Into, Touho, Hannu ja Sisuvius. Kaikki serkut ovat Mummo Ankan lapsenlapsia.

Aku on tavallinen tallaaja. On hauska lukea tarinoita, jossa Akun käy hyvin tai huonosti. Joskus Aku joutuu pakenemaan Timbuktuun, kun taas joskus akulla "pyyhkii hyvin". Aku on ihan tavallinen, ei rikas, eikä köyhä. Akun (ja poikien) elämä on joskus "köyhää", syödään viikon vanhoja papuja, koska Akulla on Matti kukkarossa.

Myös Akun urakehitystä on hauska seurata. Akulla on ollut ainakin 100 uraa, ellei enemmän. Milloin hotellissa kuorimassa perunoita, Roopen kolikonkiillottajana tai seteliensilittäjänä. Akulla on ollut myös oma ravintola, tarinan on piirtänyt Paco Rodriques. Aku saa luonteensa vuoksi potkut aina säännöllisin väliajoin ja hän on tämän takia työskennellyt niin monessa paikassa.

Akun ja Teppo Tulpun riitoja on aina hauska lukea. Yleensä pojat joutuvat puuttumaan riitoihin, jotka Aku tai Teppo aloittaa. Riita voi alkaa vaikka haisevasta roskiksesta.

Aku on joskus, tai aina, Roope Ankalle velkaa. Roope karhuaa rahat viimeistä senttiä myöten takaisin.

Akun useimmin toistuvia teemoja on Akun yleinen, usein itse aiheutettu epäonni ja vastoinkäymiset. Ajoittaisia taiturimaisia onnistumisia esimerkiksi puutarhurina tai kauneushoitajana seuraa yleensä näyttävä ja täydellinen epäonnistuminen. Joskus Aku onnistuukin pitämään työnsä, tai olemaan erittäin hyvä jossakin. Silloin yleensä vain ahneus vie Akulta työt.

Aku Ankalla on huolehditavanaan kolme sisarenpoikaa, Tupu, Hupu ja Lupu, jotka kuuluvat Sudenpentujen partiolaisjärjestöön. Akun tyttöystävä on Iines Ankka, jota Hannu Hanhi (Akun serkku) yrittää jatkuvasti viekoitella. Akulla on myös sisko Della Ankka. Akun upporikas ja saita eno Roope Ankka on usein ollut hänen työnantajansa "nälkäpalkalla" tai pakottanut hänet mukaansa joihinkin seikkailuihin velkalistan avulla.

Akulla on erikoinen punainen avoauto, jonka rekkari on 313. Auton takaosassa on avattava kahden hengen takapenkki (johon Tupu, Hupu ja Lupu mahtuu hyvin). Aku asuu osoitteessa Parattisitie 2.

Akun serkuista mainittakoon Hannu Hanhi, Touho ja Into:

Touho Ankka, Fethry Duck

Touho on Akun serkku, Akun mielestä "terveysintoilija" ja ärsyttävä tyyppi. Käsikirjoittaja Dick Kinney ja piirtäjä Al Hubbard loivat Touhon vuonna 1963. "Touho o melkone sähläri".

Hannu Hanhi, Gladstone Gander

Hannu Hanhi on Carl Barksin luoma hahmo. Hannu on varsinainen tuurihaukka, ja Akun "vihollinen", siis tarkoitan, että Hannun ja Akun välit ovat huonot. Hannu yrittä viekoitella Iines Ankkaa. Iines valitsee Hannun, jos hän on vaikkapa voittanut arpajaisista auton. Hannu esiintyi 1. kerran 1948 Carl Barksin piirtämässä tarinassa: "Se parhaiten nauraa...".

Into Ankka

Into on Touhoakin pahempi säheltäjä. Hän esiintyi 1. kerran 1964.

Iines Ankka, Daisy Duck, Donna Duck

Hannu Hanhi kosiskelee Iinestä. Iines on luonteeltaan yhtä äkkipikainen kuin Akukin, mutta hallitsee itsensä paremmin ja on yleensä hienostuneempi kuin poikaystävänsä. Iines rakastaa pohjimmiltaan Akua. Iines on tunnettu myös viehkeydestään ja naisellisuudestaan. Hän käyttääkin yleensä puhvihihaista t-paitaa, rusettia päässään, sekä korkokenkiä. Väriltään vaatteet ovat yleensä vaaleanpunaiset. Iineksellä on lisäksi kultainen rannerengas. Iineksen tunnetuin ystävätär on Klaara Kotko.

Pelle Peloton, Gyro Gearloose

Carl Barks on luonut Pelle Pelottoman. Pelle on kesijä. Aku kysyy Pelleltä apua esim. jos Aku tarvitsee vaikka voimajuomaa, tai haluaa palata ajassa taaksepäin, esim. hyville kalastuspaikoille.

Pellen keksintöjä:

- Pikku apulainen

- ajatuslaatikot, jotka saivat eläimet ajattelemaan

- useita aikakoneita

- kutistussäde

- Kertalaaki(TM) -liuotin

- Roope Ankan rahasäiliön erinäiset turvajärjestelmät

- kestokaramellit

- mietintämyssy

- Impervium, metalli joka kovenee joka sekunti, vain kengännarina saa Imperviumin murtumaan.

- Jatko-osa kone, kun koneeseen työntää esim. sanomalehden, kone tulostaa seuraavan päivän lehden ulos.

- Kaikkien otusten pilli, jolla voi kutsua eläintä kuin eläintä vihellyksen voimasta ja pituudesta riippuen

Keksintöjä on enemmänkin.

Akua piirtävät muun muassa:

- Carl Barks

- Don Rosa

- Al Taliaferro

- Kari Korhonen

- Marco Rota

- Giorgio Cavazzano

- Romano Scarpa

- Daan Jippes

- William Van Horn

- Bas ja Mau Heymans

- Jose Massarolli

- Millet

- Ferioli

- Tony Strobl

- Bérnado

- Nunez

- Comicup Studios

Miksi en saa lisättyä kirjoitusta Akupediaan?

Kommentit (7)

Vierailija

Jaa. Sain kyl lisättyy ton tekstin Akupediaan, mut ihmettelen toimitusta: "Artikkeliin on kirjoitettu lisää sisältöä, jota ylläpito ei ole vielä ehtinyt hvyäksyä". "Löydät uusimman version artikkelin luonnoksesta".

Kummallista. Eikö toimitus ehi? Oon odottanu jo enemmän ku 24 tuntia.

Ja se uusin versio on iha samanlaine ku alkuperänenki.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat