Iines Ankka

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Samainen teksti löytyy myös Ankkalinnakkeesta, mutta se on omaa käsialaani. :)

Iines Ankka on tullut meille kaikille tutuksi Akun säännöllisenä tyttöystävänä. Aku ei kuitenkaan aina onnistu pitämään suhdetta yllä ja Iines jättää hänet. Kulman takana häntä vartoo jo Hannu Hanhi, joka vie Iineksen voittorahoillaan syömään.

Tämän viehkeän neitokaisen ensiesiintyminen sarjakuvassa tapahtui vuonna 1939 sivun mittaisessa sanomalehtistripissä. Kyseisen tarinan on käsikirjoittanut Bob Karp ja piirtänyt Al Taliaferro. Iines nähtiin monta vuosikymmentä vain Akun seurassa. 50-luvulla mukaan tuli Akun pahin kilpakumppani, Hannu Hanhi.

Iineksen suvusta ei ole paljoa tietoa saatu. Tunnetuimmat sukulaiset ovat identtiset veljentyttäret Leenu, Liinu ja Tiinu. Tyttökolmikko on esiintynyt myös omissa nimikkotarinoissaan.

Iines panostaa ulkonäköönsä huomattavasti. Joskus shoppailureissulla rahaa saattaa palaa yllättävänkin paljon. Osansa tästä saa Aku, joka joutuu vähänväliä ostamaan Iinekselle lahjoja ja muuta tavaraa. Hänen vaatetukseensa kuuluu pääasiallisesti vaaleanpunainen rusetti päässä, vaaleanpunaiset korkokengät ja toppi, joka yhdistelee vaaleanpunaista ja mustaa väriä. Kädessään hän usein kantaa käsilaukkua. Erittäin harvoin Iineksen yllä on nähty jotain muuta kuin hänen tavallinen kostyyminsä. Juhlat ovat olleet ainoa tilaisuus, jolloin hän on saattanut pistää päällensä jotain muuta.

Iineksen työuraan voidaan mainita ainakin pestit Roope Ankan leivissä tv-juontajana ja sihteerinä. Hän on myös toiminut muutaman eri yrityksen palveluksessa. Toimenkuva on vaihdellut kahvinkeittäjästä toimitusjohtajaksi asti. Harrastuksinaan Iines kirjoittaa päiväkirjaa, jota on tutkittu monissa eri tarinoissa. Hän osallistuu myös aktiivisesti naisyhdistyksen toimintaan.

Iineksellä on Akun tapaan oma salainen alter egonsa, Naistaikaviitta. Naistaikaviitta sai alkunsa siitä, kun Iines kimpaantui Roopen sovinistisuuteen.

Iines on mielestäni erittäin persoonallinen hahmo. Häneltä löytyy samanlaista luonteenlujuutta ja tahtoa kuin Akulta. Ei ihme sinänsä, että nämä kaksi seurustelevat. Vastakohtiakin löytyy. Iines on mielestäni erittäin ahkera ja omistautuu työlleen. Tämä ominaisuus on pysyvä, kun taas Akulla ahkeruus riippuu täysin päivästä.

Keskustelua tästä viehkeästä ankkaneitosta ja hänen tavoistaan.

Kommentit (1)

Ketju on lukittu.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat