Aku Ankka 33/2008 - mielipiteitä?

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Täällähän ei ole bb -koodeja? En siis voi tummentaa, joten menkööt näin. Toivoisin myös teidän mielipiteitänne tämän päivän Aku Ankasta.

Aku Ankka: Trooppista kultaa

Tarinallisesti melko vaisu, mutta tunnelma oli hyvä. Varjostukset olivat myös osuneet hyvin kohdalleen, harvoin näissä tarinoissa on ilta. Mukava, mutta liian tavanomainen avauspaketti. Lisäksi tämä ei paljoa koulun alkamiseen kuitenkaan liittynyt, toisin kuin esim. viime vai toissa vuoden Korhosen "Kolmiodraamoja". Eli tämä tarina oli/on keskiverto. 7,00 (7).

Touho Ankka: Uudenaikainen opinahjo

Tarinan kissa on oikein loistava, ainut hyvä asia joka tässä onkaan. Tunne oli saatu kuitenkin ihan hyvin ja itselläkin olisi ainakin mennyt hermo. Piirrostyyli kuitenkin huono, no, Hubbard ei kuulu suosikkeihini. Kissa pelastaa osuvilla ja hauskoilla kommentoinneillaa paljon. 7,00 (7).

Roope-setä - Liika on liikaa [Yksisivuisia ei arvostella]

Karhukopla: Tyhmyydestä palkitaan

Täytetarina, joka ei kyllä kuulu lemppareihini. Nykyään on aivan liikaa Karhukopla -tarinoita akkarissa. Tässä numerossa jo kaksi. Tarinassa on yllättävän paljon sisältöä nelisivuiseksi sellaiseksi, mutta se jokin puuttuu. 6,75 (7-).

Roope-setä: Klondiken poikia (Osa 1)

Tämä vaikuttaa lupaavalta: uusi juoni-idea, hauska sellainen ja hyvä piirrosjälki. Tunnelma on loistava, sekä juoni uusi ja kaikin puolin hyvä. Uutta serkkua vain ei paljoa esitelty, joten verottaa arvosanaa jonkinverran. Myös hyvin merkillinen alku, saa nähdä, miten ankkojen käy. 8,50 (8½)

Kokonaisuus akkarista 33/2008

Karhukoplaa oli liikaa, joten ei tästä hyvä mieli oikein jäänyt. Miguelin kaksiosainen sarja kuitenkin pelasti yllättävän paljon, esimerkiksi keskiarvon nosti paljon ylemmäs, kuin ehkä tämä lehti olisi ansainnut. No, en muuntele keskiarvoa, se on menetelmäni. Keskiarvo tässä lehdessä on siis parempi, kuin vuoden muissa. Keskiarvoksi muiden lehtien numeroista olen laskenut noin 7,20, joten tämä oli sitä kymmenenosan parempi, eli 7,31.

Ja puheen vuoro siirtyy teille.

Kommentit (5)

Vierailija

Aku Ankka: Trooppista kultaa

Aika ennalta arvattava juoni, kohtuullinen piirrosjälki, perus Feriolin tarina. Arvosanaksi antaisin 7+.

Touho Ankka: Uudenaikainen opinahjo

Ihan hauska juoni, samankaltainen kuten useimmat Touho tarinat. En juuri pidä Hubbardin piirrotyylistä joten se laskeee arvosanaa.

Loppuarvosana on 7.

Karhukopla: Tyhmyydestä palkitaan

Aika tylsä tarina, huono piirrosjälki. Parempiakin täytetarinoita on nähty, esim. Heymansien vitsisarjat. Arvosanaksi annan 6+.

Roope-setä: Klondiken poikia (Osa 1)

Vaikuttaa kohtuu lupaavalta, todennäköisesti toinenkin osa on ihan hyvä, juoni ei ollut ennalta-arvattava joten pientä jännitystä säilyy myös seuraavalle viikolle. Arvosanaksi annan 8-.

Vierailija

Aku Ankka: Trooppista kultaa

Ferioli sopii paremmin piirtämään hiiriä minun mielestä. Siksi piirtäjä ei ollut oikea valinta kyseiselle tarinalle. Tarina eteni varsin vauhdikkaasti. Tosin pojilla oli vielä kesän viimeinen päivä, vaikka koulut ovat olleet jo 3 päivää. Arvosanaksi tarinalle: 8½.

Touho Ankka: Uudenaikainen opinahjo

Että näin. Al Hubbard lienee niitä legendaarisia piirtäjiä. Varsinkin hänen Touhot ovat oikein mallikkaita. Tosin tämä tarina ei ollut odotusteni tasolla. Juoni ei ollut oikein niin hyvä kuin saattoi odottaa. Arvosana tipahti siis hitusen. Mutta se jää: 9-.

Karhukopla: Tyhmyydestä palkitaan

Nykyiset KK:t eivät vedä vertoja vanhoille. Mutta ei tämä ollut epäonnistunutkaan. Varsin hyvä tarina, lopussa kelmit kuittasivat KK:n edestä potin. Arvosanaksi siis: 9.

Roope-setä: Klondiken poikia (Osa 1)

Noniin. Tämän lehden ylivoimaisesti paras tarina. Miguel on onnistunut luomaan hyvän tarinan, en malta odottaa seuraavaa lehteä. Vaikka Miguel ei kuulu suosikkipiirtäjääni, odotan innolla seuraavaa lehteä. Arvosanaksi 9+.

Yhteenveto lehdestä 33/2008

Lehti ei ollut tämän vuoden parhaimmistoa, tipahtaa melkein alimmalle portaalle, mutta ei aivan. Toivottavasti ensi lehteen on luvassa parannusta. Kokonaisarvosana: 8,875. Eli ihan kohtalaisen hyvö akkari tällä viikolla. Vielä kansikuvasta. Ihan kohtalainen, arvosana 8½.

Vierailija

Aku Ankka: Trooppista kultaa

Tarina oli kohtuullisen hyvä. Feriolin sijasta sen olisi voinut piirtää, vaikka Vicar, koska Ferioli piirtää paremmin hiiriä. Tarina oli todella vauhdikas. Parhain kohta oli se, kun Aku törmää tyhjään vesisäiliöön ja se kierii alas mäkeä, kohti Ankanpoikien koulua. Kouluarvosanaksi antaisin 9-.

Touho Ankka: Uudenaikainen opinahjo

Tarina oli sinänsä hyvä, mutta en liiemmälti pitänyt Hubbardin piirrostyylistä. Hubbard on piirtänyt parempiakin, vaikka tämä olikin klassikko. Odotukseni olivat hieman korkeammalla tarinan suhteen. Arvosanaksi 9-.

Karhukopla: Tyhmyydestä Palkitaan

Yhdyn edelliseen. Uudet Karhuveikko-tarinat eivät vedä vertoja vanhoille. Mutta ei tämä tarina mikään huono ollut. Arvasin jo alkuvaiheessa, että tapahtuu jotain sellaista, että heidän pokaalinsa varastetaan. Kouluarvosana, 8+.

Roope-setä: Klondiken poikia (osa1)

Lehden paras tarina mielestäni. Mutta se olisi kyllä ollut parempi esim. Rosan piirtämänä, mutta hänhän ei tällaisia varmaan enää tee. Tarinan juoni oli mielestäni aika tylsä. Siinä olisi voinut olla lisää yksityiskohtia, mutta ei se mitään. Arvosana tälle olisi 9½. Miinusta tuli siis juonesta.

Aku Ankka 33/2008

Odotin paljjjjon parempaa lehteä, mitä näin lukevani. Tämän vuoden Aku Ankoissa se putoaa aika alas, mutta pysyy silti Top-10 listallani. Klondiken poikia olisi voinut olla hieman parempi. Muut olivat ihan OK tarinoita. Trooppista kultaa-tarina oli mahtava.

Vierailija

Aku Ankka: Trooppista kultaa

Kelpo hyvä tarina Feriolin piirtämänä, vaikka hän piirtääkin paremmin hiiriä. Minusta tämä oli parhain Feriolin piirtämä ankka-tarina. Ja tosiaan tarina eteni varsin vauhdikkaasti. Arvosanaksi annan 8½.

Touho Ankka: Uudenaikainen opinahjo

En ole hirveästi lukenut Al Hubbardin piirtämiä tarinoita, mutta tämä Touho-tarina oli mahtava. Piirrostyyli oli hitusen huonompaa verratuna muihin hänen tarinoihin, mutta juoni pelasti tarinan tosi hyvin, varsinkin viimeisellä sivulla. Hyvä klassikko-tarina 9.

Karhukopla: Tyhmyydestä palkitaan

Niin vanhemmat Karhukopla-tarinat ovat kyllä parempia, mutta ei se niin huono ollut. Parempi olisi varmaan ollut, jos sen olisi piirtänyt Nunez. Tyydyttävä tarina 7+.

Roope-setä: Klondiken poikia

Kyllä tämä tarina oli minunkin mielestä paras tässä lehdessä. Juoni parani loppuun mentäessä ja eikä se ollut ennalta arvattava. Jää seuraavaan lehteen vähän jännitystä. Arvosana 9½.

Yhteenveto Aku Ankasta 33/2008

Vähän parempi Akkari kuin mitä lähiaikoina tullut ja oli suunnilleen sitä mitä odotin. Akkarin pelastivat Klassikko-tarina ja jatkosarjan 1. osa jotka olivat minun mielestä parhaat tarinat. Täytyy odottaa seuraavaa lehteä ja katsoa jatkuuko jatkosarja yhtä hyvin.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat