Paras lukemasi Aku Ankka tarina

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Mikä on paras lukemasi Aku Ankka tarina, kerrotko myös minkä lainen tämä tarina oli.

Kommentit (10)

Vierailija

Vaikea kysymys... voisin mainita ainakin Kultainen kypärä, Culebran liikenero ja Vanhan linnan salaisuus. Nuo kaikki ovat omalla tavallaan jääneet mieleen mahtavina tarinoina.

Vierailija

Voi vitsi, hyvä kysymys !! Pidän "Kirje kotoa" sarjakuvasta, jonka on piirtänyt Don rosa. Se on niin koskettava, mielenkiintoinen ja seikkailuhaluinen tarina. Ole lukennut sen ainakin yli 40 kertaa !! Myös minulle kovin rakas tarina on "Suurin lahja", joka on sitten samalta piirtäjältä. Minun mielestä siinä tarinassa, on juuri sellaisia kohtia, jossa Roope osaa olla onnellinen jopa minuutin !! Sen on aika naurettava myös :D . Huvittavaa, kun karhukopla ja kroisos muuttuvat ankoiksi ja siaksi. Roope saa vähän laskea matikkaa tarinassa, että tiedetään missä mennään ja mitä tehdään sekä ketä sitä tekee ... <3 <3

Vierailija

minun mielestä tuo paino-ongelmia vaikka ei se ole paras ja toinen on yokonin sydämet. Se on aika hyvin kerrottu.

Vierailija

Don Rosan Roope tarina Kirje Kotoa.

Tarina saa sydämmen sykkimään ja Roopen hahmon todelliset puolet näkyviin. Tarina herttainen ja jännitystä ei olla unohdettu. Ja muutenkin Rosan jälki on hurmaavaa. Kirje Kotoa on Ankka historian hienoin tarina koskaan!

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mielestäni paras Aku Ankka -juttu kautta aikain on "Se alkoi pihapuusta" 14-15/1998! Juoni menee alun osalta (loppua en tarkkaan muista, kun toinen osa on hukassa) seuraavanlaisesti:

Aku on nukkumassa pommiin, kun hänellä olisi työhaastattelu kaupungin toisella puolella. Herättyään poikien toimesta Aku syytttää toistuvasta pommiin nukkumisesta ikkunansa edessä kasvavaa suurta puuta ja ensitöikseen meneekin kaatamaan kyseisen puun. Kun Aku ei ota kuuleviin korviinkaan poikien varoitteluja puun kaatumis-suunnasta, kaatuukin puu Akun ja poikien talon päälle murskaten (käytännössä) kokko talon. Raunioiden alta paljastuu vanha lipas, joka on kuulunut ilmeisesti talon entiselle omistajalle. Kyseinen lipas sisältää asiakirjan, joka oikeuttaa "Itä-Papajayalla" sijaitsevan arvokkaan "lumbapähinäviljelmän" hallintaan. Akun ja poikien tarkistettua asia lakimiehellä lähtevät he hetimiten etsimään "lumbapähkinä"-viljelmäänsä. Sademetsässä, jossa Akun viljelmät sijaitsevat, elää puita pavova heimo nimeltä tammipangit. Mutta myös kauhea ja salaperäinen hirviö...

Tarina jatkuu vielä tuosta toisella osalla, mutta loppua en tarinasta siis muista kuten tuossa edellä jo totesinkin. :(

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Mainitsen yhden parhaimmista: Hollantilaisen salaisuus.

Tarina on Don Rosan piirtämä, joss yhdistyy sekä huumorintajuisuus, sekä tunnelmallisuus. ;PP. Tarinassa Roope huomaa mainoslehtisen takana olevan piirretyn kartan, joka on liimattu Roopen kirjaan.

Ankat lähtevät etsimään aarretta, mutta pahaksi onneksi Akun sormet liimautuvat joka paikkaan. Ankanpojat ja Roope tutkivat karttaa, kun Aku sählää taustalla. Lopussa he löytävät joidenkin intiaanien ikivanhan Pueblon, jossa ovat kä'yneet Perialtan veljekset, ja hollantilainen. Roope löytää aarteen, vaistoinkäymisten varassa. Huumorintajuisuutta riittää. Suosittelen lukemaan!

Salwer1st/
Seuraa 
Liittynyt6.5.2008

Vaikea kysymys... Eiköhän se kuitenkin ole joku Rosan sarja. Uudemman piirrostyylin puolelta siis. Vanha ei ole järin hyvää, mutta Rosan vanhat käsikirjoitukset ovat. Myös muutamien italialaistaiteiljoiden ja Barksin sarjat ovat oikein hyviä. Italiasta tulevat mm. Hankala vieras (Freccero) sekä monet monet Cavazzanon, Scarpan, Soldatin ja De Vitan sarjat. Barksin ykkönen on Vanhan linnan salaisuus. Myös espanjalaiset ovat mainiota piirtäjiä. Eirityisesti Rodriquesin Ylävirran yritys sarjat ovat loistavia. Muuta niin suuresti mainittavaa espanja ei kuitenkaan ole vielä minun makuuni pystynyt tuottamaan. Salwer kiittää ja kuittaa.

Vierailija

Roope-Setä - White Agony Creekin vanki

Tämän tarinan on piirtänyt ja käsikirjoittanut Don Rosa. Tupu, Hupu, Lupu ja Aku kysyvät Roopelta, mikä on hänelle tärkeintä. Pojat kysyvät kysyvät kysymyksen; "Mitä tapahtui sen kuukauden kuluessa?" Silloin Roope rupesi muistelemaan sitä, mitä tapahtui Klondikessa kun Kultu Kimallus oli varastanut hanhenmunahipun ja joutui sen myötä Roopen kaivauksille yhdeksi kuukaudeksi.

Selvytyminen erämaassa on Kultulle aivan uutta, eikä hän tee sitä mielellään. Kultu yrittää jatkuvasti saada selville Roopen hanhenmunahipun kätköpaikan, jotta voisi varastaa sen ja hipsiä tiehensä.

Tarinassa on monia yllättäviä käänteitä, ja sen lopussa Roope paljastaa, mikä on hänelle tärkeintä.

Toivottavasti sait selityksestäni jotain selvää :D

Vierailija

Kaikki Don Rosan Piirtämät ja käsikirjoittamat tarinat. Kuten paino-ongelmia, unohda koko juttu, ensimmäinen keksintö...

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat