Aku Ankka 38/2008?

Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mitä mieltä te olette tämän viikon Aku Ankka -lehdestä? Sen voi kertoa tässä keskustelussa ja mieluiten perusteluineen.

Omasta mielestäni tämän viikon lehti on ehdottomasti vuoden paras lehti, sillä siinä ei ole ainuttakaan huonoa juttua, ja jokaisen jutun piirrosjälki on loistavaa. Tällaisia numeroita on aika harvassa nykyään. Seuraavaksi arvioni tarina kerrallaan:

"Kaikkien aikojen paras kirja": Loistava historiaan sijoittuva ja omalla tavallaan tietysti Mika Waltaria kunnioittava tarina. Miinuksena se, että tarina ehkä vähän hyppi välillä. Tyypillisenä piirteenä se, että Aku pääsee taas mahtailemaan. Käsikirjoitus ja piirrokset hyvät. Hienoa Kari Korhonen!(Hänen paras tarinansa!) Arvosana: 9½

"Hylkeet ovat hyvin viisaita": Tarinan "kerronta on tapahtumien määrään nähden tarkka. Klassikko-tarinan ainesta. Erittäin hyvä, ehkäpä lehden paras juttu. Ainoa huono puoli jutussa on se, että se loppuu töksähtäen, eli siis liian äkkiä. Arvosana: 10-

"Ali Papan kadonnut aarre": Paul Halasin käsikirjoittamat tarinat ovat lähes yksinomaan tällaisia seikkailutarinoita, ja niin on tämäkin. Eksoottisuudessaan on tämäkin hyvä tarina, eikä Marco Rota ole ollenkaan väärä piirtäjä tälle jutulle, päinvastoin. Lopullista analyysia on vielä hieman hankala tehdä, kun ei ole lukenut vielä jatko-osaa. Arvosana: 9½

"Hyvä häviäjä": Lehden viimeinen ja lyhin tarina on samalla myös huonoin. Lehden toisen Carl Barks -jutun hyvänä puolena on sen ovela vitsi. Arvosana: 9+

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Sivut

Kommentit (25)

Vierailija

Kansikuvasta lähtien todella hyvä lehti, yksi vuoden parhaista.

Korhosen Kaikkien Aikojen Kirja-tarina oli todella hyvä, ja hauskat Mika Waltari- ja Sinuhe Egyptiläinen-viittaukset olivat kivoja. Hauska nähdä taas Korhosta Akkarissa.

Myös Barksia on taas kiva nähdä Akkarissa, ja oikein kaksin kappalein! Kyseistä Hylkeet Ovat Hyvin Viisaita-tarinaa en ollut mistään lukenut, jos sitä edes on julkaistu Suomessa. Loppu oli aika outo, ehkä en vain tajunnut sitä kunnolla.

Marco Rotan Ali Papan Aarre-tarina ei herättänyt minussa suurta innostusta, ainakin tarinan ensimmäinen osa oli korkeintaan keskinkertainen. Käännän muutaman sivun ja... Ärrh! Taas turhia mainoksia! Kuinkakohan moni Akkarin lukija hyötyy mainoksesta jotain? En minä ainakaan. Kirsikkana kakussa on vielä Barksin yksisivuinen, joka tosin ei ollut kovin hauska. Siitä ei ole enempää sanottavaa.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

JO€ POIKA $INGAPOR€$TA kirjoitti:vuoden paras lehti. meille se tuli jo puoli 9.

Tämä ei liity omaan aiheeseeni, mutta onneksi olkoon, JO€ POIKA $INGAPOR€$TA voitostasi tuossa viikon vieras kilpailussa! :)

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Tämän viikon Akkari oli ehdottomasti vuoden paras. Kansikuva oli todella positiivinen ja iloinen yllätys, harvoin niin hyvää kantta on Korhoselta tullut! Pidän hieroglyyfeistä kannen taustana, sekä sen keltaisesta väristä. Se sointuu loistavasti Akun faarao-asuun. Kannelle voisin antaa jopa numeroksi 10-.

Korhosen sarja "Kaikkien aikojen kirja" oli myös todella positiivinen yllätys. Se ei ollut niin sekava kuin jotkut Karin sarjat. Sekavuus vaikuttaa paljon ymmärtämiseen. Juoni oli ainakin tosi hauska, kun Aku kinuaa henkeä vetämättä kirjailija Woimarilta ohjaajan paikkaa. Erityisesti pidin lausahduksesta "Asiantuntija vailla vertaa. Minä!" Tälle sarjalle antaisin numeroksi 9+.

Yllätyin eniten, kun huomasin, että lehdessä oli peräti kaksin kappalein Barksin tuotantoa! Pidin erityisesti sarjasta "Hylkeet ovat hyvin viisaita". Se oli jotenkin lennokas ja helposti luettava. (Kuten kaikki Barksin sarjat.) Ihmettelin kyllä, jäikö kyseinen sarja kesken? Loppu oli hyvin töksähtävä, sillä Aku jäi merelle kepin päähän ja pojat pelasivat palloa pikkuhylkeen kanssa. Poikien viimeinen lausahdushan oli "Täältä pesee!" Ehkäpä selitys tähän tulee seuraavassa Akkarissa? Arvosanaksi antaisin 9, miinusta tarinan töksähtävästä lopusta.

En henkilökohtaisesti pidä paljoakaan Marco Rotan piirrostyylistä, mutta tämänviikkoinen jatkosarja, nimeltään "Ali Papan aarre" teki minuun syvän vaikutuksen. Pidin paljon juonesta ja hyvin jännittävästä lopusta. En voi vain kuin odottaa innokkaana seuraavaa keskiviikkoa, että jatkoa tulisi. Mitenköhän Akun, Roopen ja poikien käy? Menehtyvätköhän he autiomaan kuumuuteen? Saamme onneksi tietää vastauksen ensi viikolla. Tällä hetkellä antaisin sarjalle numeroksi 9-, mutta katsotaan muuttaako jatko-osan toinen osa numeroa.

Koko lehden huipennus oli mielestäni lehden viimeinen sarja, jonka oli tehnyt (yllätys yllätys) Carl Barks. Se oli hyvin vitsikäs, sillä Roopehan pelasi shakkia oman kuvajaisensa kanssa. Eihän sitä heti voi arvata, että Roope ei pelaa jotain multimiljardööriä vastaan. En kyllä tiedä, miten Barks onnistui tekemään niin hauskoja sarjoja. Toivottavasti saamme nähdä Barksin tuotantoa jatkossakin. Ja tälle sarjalle, nimeltään "Hyvä häviäjä" voisin antaa jopa numeroksi 9½.

Ja koko lehden kokonaisarvosana on 9+.

Vierailija

Kansikuva saa 10++++ Omistan myös Sinuhen ja tää on huippu Akukansi,

Lehdensisältö oli hyvä vain hylje-tarina oli lopultaan hyvin outo, jäi kesken ikäänkuin! Siitä harmittava jälkimaku.Kokonaisuutena sisältö 10-.

Vierailija

Se oli kyllä kerrankin hyvä akkari, kaikki tarinat oli 9 arvoisia mutta Barksin tarina loppui todella oudosti. En kyllä tajunnut. Se oli OUTO.

Vierailija

Kansi on todella hieno. Hauska muunnelma Sinuhesta. Eka tarina oli myös hyvä. Siinä oli viittauksia Waltariin, mikä sopi hyvin kanteen. Tarina oli hauska. Etenkin Kiekun ja Kaikun aikuisversiot olivat hauskoja, kuten myös loppu, jossa Aku miettii uutta elokuvaa. Barksin klassikko oli hyvä. Olen lukenut sen ennenkin, mutta ei se haittaa. Hyvä tarina silti.Jatkiskin luultavasti ihan hyvä, siitä vain on hieman vaikea sanoa mitään vielä. Yksisivuinen jaksaa naurattaa, vaikka lukisikin se useamman kerran. Myös juttu Waltarista kiinnosti, sillä en tiedä hänestä paljoakaan, vaikka olenkin lukenut hänen tuotantoaan aika paljon. Kaikin puolin hyvä lehti siis. Arvosanaksi annan täyden kympin.

Vierailija

Minun mielestä tämän viikon Akkari oli ehkä vuoden paras, samoin kansikuva oli erittäin silmiinpistävä, hienoa työtä Korhoselta!

Kaikkien aikojen kirja -tarina oli yllättävän hyvä ja hauska, koska siinä oli jälleen kerran nimenmuunnoksia ja viittauksia esim. Kiekuun ja Kaikuun ja tietenkin siinä juhlittiin Mika Waltaria, mikä sopi hyvin tarinaan 9½.

Barksin hylje tarina oli taas näitä Akun ja poikien tavallista kädenvääntöä. Ihan hyvää Barksia ja se oli myös minulle ennenlukematon tarina 9+.

Lehden jatkosarjasta on vielä kovin vaikea sanoa jotain, kun toinen osa on vielä tulematta, mutta sanottakoon sen, että eka osa oli aika keskinkertainen ja olisi voinut ehkä olla vähän parempi.

Ja taas kerran! Aina nuo Barksin vitsisarjat osaavat naurattaa, eikä tässä lehdessä se ollut poikkeus 9½.

Yhteenveto: Mielestäni lehti oli ehkä vuoden paras, sillä siinä oli minun lempipiirtäjiä jokikinen ja ovathan ne piirtäjät myös maailman parhaimmistoa.

Kroope
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Mitenköhän tämän viikon kansi pärjää ensi vuoden numerossa 1 alkavassa äänestyksessä, jossa perinteisesti on äänestetty edellisen vuoden paras kansikuva? Veikkaisin, että aika hyvin, sen perusteella mitä tässä keskustelussa on siitä puhuttu. :)

Kysymysmerkki-Roope - lyhemmin vaan Kroope

Vierailija

Minunkin mielestä lehti oli tämän vuoden paras. Kaikki tarinat olivat vähintään 9 arvoisia. Lehdessä oli se hyvä puoli että Korhosen tarina oli hyvä, ja Carl Barksin yhden sivun tarina, joka oli minulle täysin uusi tarina. (ihme kyllä)

djlordi
Seuraa 
Liittynyt18.6.2012

Yksi Kari Korhosen huonoimmista tarinoista, koska käsikirjoitus on tosi tylsä. Itseäni ei muutenkaan kiinnosta mitkään romaanit enkä ole lukenut yhtään Waltarin kirjaa; pisteet 2/5. Ps. Korhosen piirtämä kansikuva oli hieno. Carl Barksin tarina oli ihan kohtuullinen, mutta loppu oli huono, tuntui että tarina olisi jäänyt kesken, kun Akukin jäi yksin merelle...; pisteet 3/5. Rotan tarina pelasti tämän lehden, vaikka tässä tarinassa on outoa kun sivulla 26 Aku on vaatteet päällä "suihkussa". No, kuitenkin mielenkiinnolla odotan tämän tarinan jatko-osaa; pisteet 4/5. Barksin minitarinat ovat yleensä hyviä, tämä ei ihan paras kuitenkaan; pisteet 3/5.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat