Formulaviestimaraton: Australian osakilpailu

Seuraa 
Liittynyt12.11.2015

Heh! Tuli tehtyä tämmöinenkin kisa (Anteeksi Salwerille, koska matkin hänen keskusteluaan).

Tässä säännöt: Eli tässä kisassa pitää kirjoittaa niin pitkä viesti jostain formulaan liittyvästä aiheesta, kun vain jaksaa. Netistä ei saa suoraan kopioida mitään. ELi yksinkertaiset säännöt (selitän ne vieläkin tarkemmin, jos tulee epäselvyyksiä).

Kilpailun voittanut "pelaaja" saa 3 pistettä, toiseksi tullut saa 2 pistettä, ja kolmas saa 1:n pisteen. Muut kilpailijat eivät saa pisteitä.

Tässä tämän kauden kilpailukalenteri:

Australian osakilpailu: (Aiheena Kimi Räikkönen)

Bahrainin osakilpailu: (aiheena Williams-talli)

Britannian osakilpailu: (aiheena Mika Häkkinen)

Belgian osakilpailu: (aiheena Ferrari-talli)

Singaporen osakilpailu: (aiheena Lewis Hamilton)

ELi tämän osakilpailun aiheena on KIMI RÄIKKÖNEN: OSAKILPALU PÄÄTTYY JO SEURAAVANA SUNNUNTAINA, ELI 12.10.

Eikun vaan osallistumaan. Mestaruuden voittaja saa arvonimen: Formula-ankisti2008 (en keksi mitään sen järkevänpää).

Kommentit (5)

Vierailija

Ainiin, ja tämä osakilpailu päättyy 12.10 niin kuin jo sanoinkin, mutta kellonaikaa en vielä tiedä, mutta tiedotan siitä myöhemmin...

Vierailija

Kimi Matias Räikkönen on suomalainen formulakuski. Hän on syntynyt Espoossa. Räikkönen on naimisissa Jenni Dahlman-Räikkösen kanssa. Hän aloitti Formula 1 uransa Sauber tallissa. Jo ensimmäisessä kilpailussaan hän pääsi pisteille ja keräsi yhteensä yhdeksän MM-pistettä sijoittuen MM-sarjan kymmenenneksi. Räikkönen valittiin sinä vuonna vuoden tulokkaaksi. Seuraavana vuonna Räikkönen ajoi McLaren-tallissa. Kauden 2002 aluksi Räikkönen sijoittui ensimmäistä kertaa palkintopallille ollen Australian GP:n kolmas ja sijoittui aika-ajoissa 10 kertaa kauden 17:stä kilpailusta tallikaverinsa David Coulthardin edelle, mutta muuten kausi oli Räikköselle vaikea. Räikkönen joutui keskeyttämään jopa 10 kilpailua sinä vuonna. Räikkönen oli kaudella neljästi palkintopallille ja MM-pisteissä kuudes. Räikkönen sijoittui seuraavan kauden neljässä ensimmäisessä kilpailuissa kaikissa palkintopallille ja voitti ensimmäisen kilpailunsa Malesian GP:ssä. Räikkönen hävisi sinä vuonna niukasti Michael Schumacherille vain 2 pisteen erolla olleen toinen MM-pisteissä. Räikkönen oli pakintopallilla 2003 vuonna jopa 10 kertaa. Kaudella 2004 McLarenin auto oli hidas ja alkukausi sujui huonosti ja hän sai kauden kuudessa ensimmäisessä kilpailussa vain yhden pisteen. Loppu kaudesta auto kehittyi ja Räikkönen oli palkintopallilla monesti 3:n parhaan joukossa. Loppupisteissä hän oli 7. Seuraavakin kausi ei sujunut moitteettomasti. Auto oli epäluotettava, mutta sitten Kimi nousi jälleen mestaruustaistoon Fernando Alonsoa vastaan. Räikkönen voitti Espanjan ja Monacon kilpailut peräkkäin ja kiri eroa kiinni Alonsoon. Mutta lopulta Larenin jatkuvat viat ja ongelmat takasivat Alonsolle voiton ja Kimi jäi jälleen hopealle. Kuuluisa Autosport-lehti valitsi Räikkösen vuoden rata-autoilijaksi. Vuonna 2006 testit sujuivat huonosti eikä vauhtia löytynyt. Räikkösellä oli sinä vuonna rutkasti epäonnea ja autossa oli rutkasti vikaa. Vaikka loppukaudella auto osoittautui luotettavaksi ja Räikkönen ajoi tasaisesti pisteille, vauhdin puute ja muutamat keskeytykset tarkoittivat sitä, ettei mestraruuteen ollut enää mahdollisuuksia. Monza:ssa Räikkösen unelma toteutui ja hän solmi sopimuksen Ferrarin kanssa 2009 vuoteen asti. Ja lopulta mestaruuden vei kukas muukaan kuin Fernando Alonso ja Räikkönen sijoittui sinä vuonna viidenneksi. Seuraava vuosi jolloin Räikkönen kaahasi Ferrarilla sujui paljon paremmin kuin edelliset vuodet. Heti ensimmäisessä GP:ssä Räikkönen voitti ja teki hattutempun. Seuraavatkin osakilpailut sujuivat mainiosti. Malesiankin kilpailun Räikkönen voitti kuten myös Ranskassa, Britanniassa, Belgiassa, Kiinassa ja Brasiliassa. Fantastinen loppukausi toi Räikköselle vhdoin uransa ensinmäisen mestaruuden pienellä erolla Fernando Alonsoon ja Leweis Hamiltoniin.

Vierailija

Tiedotus jokaikiselle! Älkää enää kirjoittako tähän keskusteluun, tein eilen samanlaisen keskustelun pulinat-osioon! Kirjoittakaa siihen. Ja MaD voi kopioida kirjoittamansa tekstin siihen toiseen keskusteluun!!!!! JOTEN UNOHTAKAA TÄMÄ KESKUSTELU, LAITOIN TÄMÄN VÄÄRÄÄN OSIOON.

Uusimmat

Suosituimmat

Uusimmat

Suosituimmat