Lukijat kysyvät, toimitus vastaa:
Pelle Peloton tarinassa Menninkäisen torjuntaa (Hobblin' Goblins, 1952).
Pelle Peloton tarinassa Menninkäisen torjuntaa (Hobblin' Goblins, 1952).

Toimitus vastaa Aku Ankka -lehden Oma nurkka -palstalla epäsäännöllisen säännöllisesti lukijoiden lähettämiin kysymyksiin. Numerossa 13/2016 pureuduttiin muun muassa siihen, mikä Pelle Peloton on lintujaan.

Asiaa tiedustellut Lottaliina muistaa joskus kuulleensa, että lokki, ja yllättävän moni on veikannut papukaijaa tai jotakin muuta lajia – jopa kotkaa – mutta mikä on totuus?
Pelle ei ole lokki, vaan luojansa Carl Barksin mukaan kana (eli siis ehkä pikemminkin kukko). Pellen piti alun perin olla satunnaisesti tarinoihin putkahteleva sivuhahmo, joten Barks teki hänestä ”vain ison, pöljän näköisen kanan”. Barks lisää myös, että kokonsa takia Pelleä oli vaikea mahduttaa samoihin ruutuihin paljon pienempien ankkojen kanssa.* Pellen ulkomuoto vaihtelikin ensimmäisissä tarinoissa melko lailla. Sarjisdebyyttinsä kahjo keksijä teki tarinassa Onnen kantamoinen (mm. AA 22/2012) varsin hoikkana ja möyheäpehkoisena, kun taas toisessa (Ajatuslaatikot, mm. AA 12/2016) ja kolmannessa (Menninkäisen torjuntaa, AA 43/2011) tarinassaan hän oli paljon totuttua tuhdimpi. Tämän jälkeen Pellen ulkomuoto vakiintui suunnilleen nykyisen kaltaiseksi.

*Lähde: Carl Barks and the Disney Comic Book: Unmasking the Myth of Modernity